Tragická dopravná nehoda

nehoda Tragická dopravná nehoda. Foto: FB KR PZ v TN

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU – Záchranné zložky vyslali dnes o 6:00 k dopravnej nehode, ktorá sa stala na ceste I/9 v okrese Bánovce nad Bebravou, v katastri obce Dežerice.

O nehode informovala Ingrid Krajčíková z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne. „Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že 57-ročný vodič vozidla zn. Škoda Felícia, z doposiaľ presne nezistených príčin, na rovnom úseku cesty prešiel s vozidlom do protismeru, kde v tom čase jazdilo nákladné motorové vozidlo zn. MAN, ktoré riadil 63-ročný vodič z Prievidze. Pri dopravnej nehode vodič utrpel zranenia nezlučiteľné so životom,“ uviedla.

Vodič nákladného vozidla sa na mieste podrobil dychovej skúške s negatívnym výsledkom merania. To, či bol vodič osobného vozidla pod vplyvom alkoholu alebo inej návykovej látky, bude známe až po súdno-lekárskej pitve. Na mieste dopravnej nehody bol prítomný aj súdny znalec z odboru cestná doprava. 

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície z Bánoviec nad Bebravou začal trestné stíhanie vo veci prečinu Usmrtenie. Okolnosti, miera zavinenia a príčina dopravnej nehody sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.


Ďalšie články