24-hodinový volejbal

Telocvičňa Jednoty Sokol

 TRENČÍN – Na to, aby ste dokázali 24-hodín nielen nespať, ale dokonca hrať volejbal musíte byť nadšenec. Členovia volejbalového oddielu Jednoty Sokol, ale aj iní volejbaloví nadšenci sa stretli cez víkend v Trenčíne. 

ednota Sokol Trenčín už viac ako 100 rokov združuje a podporuje neprofesionálnych športovcov všetkých vekových kategórií. Jednou z akcií, ktorú každoročne organizuje, je aj 24-hodinový volejbalový maratón – Memoriál Jaromíra Šinku, ktorý sa v telocvični Sokola konal uplynulý víkend.

Peter Malík, miestostarosta Jednoty Sokol Trenčín: Keďže začiatok roka býva chudobný na turnaje, tak sme sa v roku 2002 rozhodli, že si spestríme toto zimné obdobie a začali sme robiť tento 24-hodinový maratón. Máme tu občerstvenie, máme tu jedlo, pitie, narazený sud, takže všetko je oukej. Ľudia sa zabávajú a hrajú sa.

Volejbalový maratón sa začína v piatok večer a pokračuje bez prestávky 24 hodín až do sobotného večera. Môže sa prihlásiť ktokoľvek, kto vie hrať volejbal na pokročilejšej úrovni. Hráči sú rozdelení do 2 tímov, červení a modrí, ktorí hrajú proti sebe v počte 6 na 6 a striedajú sa po 2 odohratých setoch.

Peter Malík, miestostarosta Jednoty Sokol Trenčín: Máme urobený softvér, ktorý nám okrem iného ukazuje, koľko daný hráč stál, čiže koľko vynechal setov a podľa toho tých ľudí nasadzujeme. Samozrejme, keď si niekto ide oddýchnuť, že ide spať, tak ho dočasne vyradíme a keď sa zase vráti, tak ho zaradíme a pokračuje. Takže snažíme sa, aby boli ľudia vyťažení.

Na 13. ročníku 24-hodinového volejbalu sa zúčastnilo 52 hráčov. Aj napriek všetkej snahe 24 hodín sa im hrať nepodarilo. Odohrali 50 setov za 19 hodín a 10 minút. Celkové skóre na body skončilo lepšie pre modrých. Proti červeným vyhrali 1129 ku 1046. Celkovo najviac, 22 setov za turnaj, odohrali rovnako Miroslava Švančarová a Michal Valko. Najúspešnejšími hráčmi vzhľadom k počtu vyhratých setov boli Miroslav Janto a Lenka Tatranská.


Ďalšie články