Opäť ožije hokejom

Opäť ožije hokejom Opäť ožije hokejom. Foto: Mesto Trenčín

TRENČÍN – Zimný štadión Pavla Demitu prešiel rozsiahlou rekonštrukciou.

Rekonštrukčné práce sa skončili, a tak sa môžete pomaly, ale isto pripravovať na to, že čoskoro pôjdete na zápas Dukly. Už 15. februára pustí rozhodca puk na vynovené hokejové ihrisko.

Podľa stránky mesta Trenčín má za sebou zimný štadión dve zo štyroch plánovaných fáz dlhodobej obnovy. V roku 2018 získal Trenčín vo výzve Slovenského zväzu ľadového hokeja dotáciu v hodnote 535 000 eur, ďalších približne 132 000 doplatilo mesto zo svojho rozpočtu. Vďaka týmto finančným prostriedkom obnovili 20-ročné chladiarenské zariadenie. Tribúny, vstupná hala, chodba a šatňa pre hostí prešli rekonštrukciou v roku 2019.

„Na rekonštrukciu prispela miliónovou dotáciou Vláda SR. Zvyšných vyše 120 000 eur doplatilo mesto zo svojho rozpočtu,“ napísali na webstránke mesta.

Zrekonštruoval tiež opláštenie strechy, vymenili strechu a izoláciu. Nainštalovali aj prívody na vzduchotechniku, nové osvetlenie, scénické osvetlenie a ozvučenie.

„Výsledkom prác je aj výrazne lepšia akustika v interiéri. Šlo o investíciu za takmer 3 milióny eur. Fond na podporu športu na ňu poskytol príspevok takmer 1 140 000 eur. Zvyšné prostriedky opäť doplatí mesto,“ uviedlo mesto.

V ďalšej fáze obnovy štadióna príde na rad kompletné opláštenie. Malo by sa tak udiať počas najbližších dvoch, troch rokov. Podľa mesta posledná fáza už nebude vyžadovať zatvorenie zimného štadióna.

Nové šatne

Kým bol zimný štadión zatvorený, mesto priestory využilo na mestskú investičnú akciu, v ktorej obnovili šatne pre mládež, trénerov a rozhodcov. „Spolu šlo o 7 šatní. Investíciu za takmer 170 000 eur sme dokončili v závere minulého roka. Mesto na Zimný štadión P. Demitru kúpilo aj novú multimediálnu informačnú kocku za 180 000 eur,“ napísalo mesto.


Ďalšie články