Rodinná dráma v Pobedime. Kto útočil?

policajné auto ilustračný TN Policajti pribehli k nehode v hodine dvanástej. Foto: MV

POBEDIM – V noci zo soboty na nedeľu skončili po útoku nožom zranené 3 osoby vrátane malého dieťaťa.

Polícia sa prípadom intenzívne zaoberala, pričom vykonala všetky procesné úkony s cieľom stotožnenia páchateľa tohto skutku. Na podklade zistených skutočností je dostatočne odôvodnený záver, že útočníkom by mala byť matka maloletého syna. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Trenčíne Katarína Kuzmová. 

Vyšetrovateľka KR PZ v Trenčíne vzniesla obvinenie 34-ročnej žene z obzvlášť závažného zločinu vraždy spáchaného v štádiu pokusu a prečinu ublíženia na zdraví.

Doposiaľ vykonaným vyšetrovaním zistili, že obvinená v sobotu krátko po 20:00 v rodinnom dome v obci Pobedim sa pokúsila usmrtiť svojho bývalého manžela. Zatiaľ čo bol poškodený k obvinenej obrátený chrbtom a hral sa so svojím synom, bodla ho nožom do oblasti chrbta a krku.

Následne došlo medzi bývalými manželmi k zápasu, počas ktorého žena vyslovila aj slová ,,zabijem ťa“. Poškodený v obave o svoj život a zdravie z rodinného domu utiekol k susedom, ktorých požiadal o pomoc.

Muž utrpel viaceré zranenia na tvári, krku, pleci, chrbte a na rukách. Rezné rany malo aj maloleté dieťa.

Na obvinenú bol vyšetrovateľkou spracovaný podnet na podanie návrhu na jej vzatie do väzby a spisový materiál bude odovzdaný prokurátorovi na ďalšie konanie.

Obvinenej, v prípade dokázania viny, hrozí trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov.


Ďalšie články