Dobrodružstvo s chuťou extrému

Exkluzívne z Dakaru. Kasák stúpa nahor, jeho jazdu si všimli aj médiá

   EMPTY QUARTER, SAUDSKÁ ARÁBIA – Druhá časť púštnej maratónskej etapy sa zameria na taktické schopnosti jazdcov a posádok.   

Už po druhýkrát sa posádky tímu Buggyra Racing vrhli na Rely Dakar do maratónskej etapy. Navyše včera v bivaku nemali vôbec žiadnu technickú podporu, všetku údržbu na svojich autách museli po súboji s nástrahami púštnej oblasti Empty Quarter urobiť posádky svojpomocne.

Kasák stúpa nahor, jeho jazdu si všimli aj médiá

Pilot Róbert Kasák so svojou posádkou sa objavil v dennom rebríčku na 18. pozícii, priebežne je už pätnásty. Jeho bravúrny prejazd oblasťou vysokých dún si všimol aj oficiálny mediálny štáb organizátora, ktorý obratný kúsok pilota Kasáka zaradil medzi trojicu najkrajších momentov v kategórii kamiónov v aktuálnej etape. Pozrieť si to môžete v priloženom videu.

Pri pohľade do výsledkovej listiny sa pri Kasákovej posádke objavuje modrá plaketka obkolesená inými posádkami so žltou plaketkou. Keďže Róbert Kasák má ako pilot kamiónu na Dakare premiéru, je vedený ako „Rookie“, čiže nováčik. Jazdci zo žltým znakom sú už ostrieľaní dakarskí vlci, vedení ako „Legend“. S viac ako desiatimi štartami na Dakare sú to skutočné legendy. Zaujímavosťou je, že pokiaľ by sme hodnotili kategóriu nováčikov, Róbert Kasák so svojou posádkou a Tatrou Phoenix je na prvom mieste.

Kazarkovci si v piesku zašportovali

Na rozdiel od ostatných má Dakar Classic svoju druhú porciu maratónskych etáp za sebou.

„Jedna mala rýchlejší profil, tá bol rýchlejšia a skončili sme tretí. Potom sme sa konečne dostali do dún. Po jednom skoku na takom previse sme zistili, na čo so sebou vozíme lopaty a plechy pod kolesá. Na dve hodiny sme si zacvičili spartakiádu. Potom si nás všimli dva kamióny, ktoré nás vyhrabali. Celé to miesto potom organizátori uzatvorili, lebo bolo nebezpečné. Potom už prišli duny, tam sme zbierali waypointy a celkom to šlo,“ uviedol Radovan Kazarka, pilot Tatry T815 Puma.

Dnes je na programe 12. etapa z Prázdnej štvrte späť do Shaybah, na jazdcov čaká 183 kilometrov meraného špeciálu z celkovej porcie 375 kilometrov.

V článku alebo videoreportáži sú použité zábery a fotografie so súhlasom BUGGYRA Racing a BUGGYRA brand, videoreporty a fotografie z produkcie Kazarka Team, fotograf Ivan Zajac a dakar.com


Ďalšie články