Modernizujú kultúrnu pamiatku

Obchodná akadémia v Trenčíne prechádza rekonštrukciou. Foto: TSK

TRENČÍN – Obchodná akadémia v Trenčíne bude mať už čoskoro nový vzhľad.

Budova Obchodnej akadémie Dr. Milana Hodžu, ktorá je zapísaná v ústrednom zozname kultúrnych pamiatok ako jeden zo skvostov slovenskej architektúry postavených v polovici 30. rokov 20. storočia, bola prvou rozmernejšou a spoločensky dôležitou budovou v trenčianskej mestskej časti Horná Sihoť. 

Aktuálne však prechádza potrebnou rekonštrukciou, ktorej výsledkom, okrem moderného dizajnu, bude aj zlepšenie energetickej hospodárnosti školy. Trenčianska župa do tohto náročného projektu investuje z vlastného rozpočtu viac ako 2,5 milióna eur.  

„Mal som možnosť vidieť bloky C a D, ktoré sú už zateplené a majú novú fasádu. Práce pokračujú aj na blokoch A a B, ktoré sú pamiatkovo chránené. Ďakujem pani riaditeľke aj zamestnancom školy za to, ako zvládajú rekonštrukčné práce, ktoré prebiehajú za plnej prevádzky školy. O trpezlivosť prosím študentov a ich rodičov, aby ešte nejaký čas vydržali. Výsledok bude naozaj stáť za to,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška.

Radosť z modernizácie neskrýva ani riaditeľka školy Monika Bulková. 

„Nové priestory budú pre nás všetkých prínosom. Ďakujem Trenčianskemu samosprávnemu kraju, že sa pustil do tejto náročnej rekonštrukcie a že si všíma, ako s ňou bojujeme. Snažíme sa, aby vyučovanie prebiehalo čo najlepšie,“ doplnila.

Rekonštrukcia Obchodnej akadémie v Trenčíne by mala byť ukončená v lete tohto roku.

ZDROJ: TSK


Ďalšie články