Oddelenie intenzívnej medicíny je zrekonštruované

Oddelenie OAIM je zrekonštruované. Foto: FNTN

TRENČÍN – V trenčianskej nemocnici sa podarilo kompletne zrekonštruovať Oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny (OAIM). Užívať by ho mohli začať už v januári.

V júni minulého roka sa začala rekonštrukcia Oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny vo FN Trenčín v hodnote 2,4 milióna eur. Dnes, po ôsmich mesiacoch, dali  zrekonštruované priestory do užívania aj za účasti dočasne povereného ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského. 

Tomáš Janík, riaditeľ FN Trenčín: „Zariadenia starého oddelenia sme komplet vyhodili, urobili sme nové dispozičné riešenia, skladové priestory, zákrokové sály a pracovisko budúceho angiologického centra.”

Pôvodné oddelenie OAIM fungovalo vo FN Trenčín od roku 1991. V súčasnosti toto oddelenie ošetrí ročne asi 350 pacientov. Nové oddelenie poskytne pacientom súkromie izolačných boxov a je vybavené vzduchotechnikou pre intenzívnu medicínu najvyššieho štandardu.

Vladimír Lengvarský, minister zdravotníctva: „Verím, že personál sa bude na vynovenom pracovisku cítiť dobre a nové priestory prispejú k tomu, aby naši zdravotnícki pracovníci zostali na Slovensku a neodchádzali od našich pacientov.”

Zdroj: TASR a FNTN


Ďalšie články