Obe posádky pokračujú ďalej

Rely Dakar je vo svojej polovici, posádky dnes majú voľný deň. Po ňom pokračujú v súťaži ďalej

  RIJÁD, SAUDSKÁ ARÁBIA – Rely Dakar je vo svojej polovici, posádky dnes majú voľný deň.   

Deň voľna však na Dakare neznamená oddych. Pre mnohých je tento deň dôležitým prechodným cieľom. Nech sa stane čokoľvek, je načase, aby všetci zhodnotili svoju stratégiu a rozumne využili čas na zotavenie. Tento deň je náročný predovšetkým pre mechanikov, ktorí rozoberajú špeciály do poslednej skrutky, aby opravili a odhalili poškodenia, ktoré by mohli v druhom týždni znamenať katastrofu.

Predtým, ako zhasli motory nákladiakov, aby si ich prevzali do svojej starostlivosti šikovné ruky „buggyráckych“ mechanikov, bola tu ešte druhá časť neplánovanej maratónskej etapy, ktorú organizátori nadelili jazdcom tesne pred voľným dňom v Rijáde.

Načerpanie síl pred druhou polovicou súťaže

V ôsmej etape Rely Dakar všetky posádky Buggyra ZM Racing úspešne dokončili druhú časť náročnej maratónskej etapy. Róbert Kasák bol po 346 kilometroch rýchlostnej skúšky devätnásty a medzi všetkými pilotmi kamiónov mu prináleží dvadsiate miesto.

V hodnotení Dakar Classic je Radovan Kazarka vo svojej kategórii naďalej tretí, keď mu včera patrila štvrtá priečka.

Róbert Kasák je rád, že súťaž bude pokračovať až po dni voľna, kedy sa chce dať dohromady hlavne po fyzickej stránke.

„Došli sme celkom fajn, do tmy nám chýbala ešte polhodina. Na začiatku etapy boli síce kamene, ale po nich prišli piesočné úseky a tie duny sme zvládli bravúrne. Na koniec etapy nám pripravili takú lahôdku v podobe jednej poriadnej duny. Zajtra sa chceme dať všetci fyzicky dohromady, pretože sme dosť rozbití a druhá polovica má byť ešte ťažšia,“ prehlásil jazdec Tatry Phoenix vo farbách Tatra Buggyra Slovakia.

Únavné prejazdy

V kategórii Dakar Classic sa opäť osvedčila výdrž Tatry Puma v rukách Radovana Kazarku.

„Obe časti maratónskej etapy boli celkom dosť podobné. Trať bola rýchla, nechýbal trial, štrk, kamene a horské pásma. Za nás to bolo dobré, ale únavné sú tie prejazdy. Budeme sa snažiť našu pozíciu udržať. Je to však dosť náročné na navigáciu. Dnes som sa zavesil za jedného Španiela. My robíme všetko ručne, ale oni majú digitálne prístroje. Tak sa spolu naháňame. Tatra funguje dobre. Niečo sa však začína robiť s turbom, musíme sa naň dnes podrobnejšie pozrieť. Je deň voľna, tak dáme auto dokopy a ideme ďalej,“ odkázal z rijádskeho bivaku bojovne naladený jazdec.

 V článku alebo videoreportáži sú použité zábery a fotografie so súhlasom BUGGYRA Racing a BUGGYRA brand, videoreporty a fotografie z produkcie Kazarka Team, fotograf Ivan Zajac a TV NOVA.


Ďalšie články