Na štart sme pripravení

Kontroly prebehli v poriadku, všetko sme splnili, obe autá sú v úplnom poriadku a na štart sme pripravení, odkazuje Kazarka

 SEA CAMP, SAUDSKÁ ARÁBIA – Tatra Puma pilota Kazarku aj Tatra Phoenix pilota Kasáka prešli technickou aj administratívnou kontrolou. Dnes sa postavia na štart prológu na pobreží Červeného mora. 

Hneď po stredajšom prílete do saudskoarabského Janbu a prebratí techniky v prístave sa všetci presunuli do špeciálneho tábora na pobreží Červeného mora.

Dôležité kontroly, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou príprav pred samotným štartom 13 kilometrového prológu, prebehli po prvýkrát v histórii Dakaru na jednom mieste, v obrovskom tábore s názvom Sea Camp.

„Tie prebehli v poriadku, všetko sme splnili, obe autá sú v úplnom poriadku a na štart sme pripravení,“ odkazuje Radovan Kazarka.

Redakcia Terajšok sleduje dva kamióny s dvoma trojčlennými posádkami, ktorých základ tvoria športovci z Trenčianskeho kraja.

V hlavnej kategórii nákladných áut TRUCK v triede T5.1, Prototype Cross-Country Trucks, je to v tíme TATRA BUGGYRA SLOVAKIA automobil TATRA PHOENIX BUGGYRA so štartovým číslom N°531 a posádkou tvorenou vodičom Róbertom KASÁKOM, navigátorom Tomášom KAZARKOM a mechanikom Jaroslavom KOLÁŘOM(CZ).

V kategórii CLASSIC v triede Classic Truck (Low average) 87-96 je to v tíme TATRA BUGGYRA ZM RACINGreplika modelu TATRA PUMA T815 so štartovým číslom N°900 a posádkou tvorenou vodičom Radovanom KAZARKOM, navigátorom Josefom KALINOM (CZ) a mechanikom Pavlom ZACHAROM.

„Tešíme sa a sme nesmierne radi celému tomuto procesu, že nás Buggyra, jedna z najväčších spoločností motoristického športu, prichýlila pod svoje krídla, tak sme veľmi radi ešte raz za všetko a tešíme sa na nadchádzajúce súťažné dni. Autá, čo mám informácie od Roba Kasáka a jeho mechanika Jardu Kolářa, sú na 100 percent pripravené. Čo sa týka Pumy, je to super autíčko. Navigátor Pepík Kalina a mechanik Paľko Zachar, všetci sme nesmierne radi, že to ide a tešíme sa na to,“ povedal pilot Tatry Puma Rado Kazarka.

Jeho tím je poskladaný z profesionálov a zároveň z nadšencov, ktorí sa na dakarské dobrodružstvo úprimne tešia.

„Je to na dôvere. Tí chalani sú mi všetko, jednoducho my sa na nič nehráme a je to o tom, že keď niekto niečo povie, tak to platí a je to také čestné a úprimné. Nie je to nič nasilu. A výsledok? Ľudia sa veľakrát pýtajú na výsledky, no nikto neurčuje výsledok. Základ je prísť zdraví do cieľa, prísť zdraví domov a keď sa niečo podarí, nejaký výsledok, tak budeme iba radi, že to prišlo,“ dokončil Kazarka.

V článku alebo videoreportáži sú použité zábery so súhlasom BUGGYRA Racing a BUGGYRA brand, videoreporty, fotografie z produkcie Kazarka Team a fotografia A.S.O. DPPI Images / Eric Vargiolu.


Ďalšie články