Odvekí rivali vyburcovali halu

image V treťom baníckom derby úspešnejšia Prievidza

PRIEVIDZA – Tretie tohtoročné banícke derby prilákalo do zaplnenej prievidzskej Niké Arény fanúšikov z oboch táborov, ktorí vytvorili priam elektrizujúcu atmosféru. 

Prievidžania, ktorí vo vzájomnej bilancii posledných dvoch susedských derby ťahali za kratší koniec, mali svojmu odvekému rivalovi čo vracať.

Posilnení domáci „baníci“ proti rivalovi z kopca ukázali počas celého zápasu väčšiu chuť po víťazstve a ďalšie prekvapenie už nedopustili.

Handlovčania, ktorí nastúpili bez hlavného chorvátskeho lodivoda Toni Radiča, držali krok s Prievidžanmi iba do polovice druhej štvrtiny zápasu (32:25). Po úspešných brejkoch a častých stratách lôpt hostí odchádzali do kabín na polčasovú prestávku s jedenásťbodovým náskokom (45:34).

Do druhého polčasu nastúpili hosťujúci baníci ako vymenení, čo potvrdil aj ukazovateľ skóre. Ale to platilo iba do stavu (45:38). Prievidza zapla na plné obrátky a v 27. minúte, po úspešných trestných košoch Hukiša, odskočila súperovi na rekordných 19 bodov.

V záverečnej fáze stretnutia zmobilizovali Handlovčania všetky sily a desaťbodovou šnúrou dotiahli náskok súpera v 33. minúte na tri body (65:68). Avšak vidinu zvratu si po ľahko stratených loptách nechali ľahkovážne ujsť a v konfrontácii vzájomných zápasov sa tentoraz šťastena priklonila na stranu domácich (79:70).

BC Prievidza – MBK Baník Handlová 79:70 (23:20, 22:14, 19:16, 15:20)

Body za Prievidzu: Taylor 15, Hukič 13, Wheeler 11, Jašš 8, Lukáč 5 (Anderson 19, Kincel a Walker po 4, Krčmárik 0)

Body za Handlovú: Pipíška 21, Scott 17, Rožánek 9, Aranitovič 8, Cavallero 4 (Vojtek 6, Popovič 3, Obert 2)

TH: 13/12 – 16/13

Fauly: 21 – 15

Trojky: 5 – 7

Rozhodovali: Ženiš, Turčin, Sirocký

Povedali po zápase:

Krunoslav Krajnovič, tréner Prievidze: „Po psychickej stránke veľmi ťažký zápas, lebo sme mali pred týmto zápasom o jedno víťazstvo menej ako Handlová a máme negatívne skóre s nimi. Handlová mohla hrať bez nejakého psychického tlaku a my sme boli pod tlakom. Ale my sme sa dobre pripravili posledných desať dní od posledného zápasu s Levicami a myslím, že sme to zvládli celkom dobre.“

Karol Kučera, asistent trénera Handlovej: „Z môjho pohľadu sme dnes videli veľmi dobrý kvalitný basketbal, úžasné derby vo vynikajúcej atmosfére, za čo gratulujem Prievidzi a divákom, ktorí prišli. Samozrejme, chcem sa poďakovať aj Handlovským divákom, ktorí tú atmosféru spoločne vytvorili. Čo sa týka zápasu, tak podľa mňa rozhodla jednoznačne väčšia agresivita v obrane Prievidze, z čoho vyplývali naše straty. Mali sme 23 stratených lôpt, a to rozhodlo o výsledku dnešného zápasu.“


Ďalšie články