Deti lovili darované kapry

Deti lovili darované kapry

  PRIEVIDZA –  Aj tento rok Mesto Prievidza v spolupráci s Mestskou organizáciou Slovenského rybárskeho zväzu usporiadali na Námestí slobody vianočný výlov kaprov.

Podľa slov hovorcu Mestskej organizácie Slovenského rybárskeho zväzu Jána Kuchárika z prievidzských detí sa na chvíľu stali lovci a vrátili sa do čias, kedy celá rodina čakala na to, či sa vydarí lov a bude na vianočnom stole aj ryba, ktorou bol zvyčajne kapor.

Udice a pripravené umelé rybky čakali v podvečer na prvé pokusy malých rybárov.

„Deťom sa darilo a z ich úspechu sa tešili aj rodičia. Ten bol totiž korunovaný odmenou, a to naozajstným živým kaprom. A tak si malí rybári odnášali parádne kúsky, ktoré poputujú na vianočné stoly všetkých účastníkov detského rybolovu,“ informoval hovorca.

Kuchárik uviedol, že najmenším „vianočným rybárom“ sa snažia prezentovať aj to, že rybou Vianoc na Slovensku nie je ani losos, ani treska, ale je to klasický kapor rybničný.

„Myslím si, že ak nenaučíme deti už v tomto ranom detstve k tomu, aby konzumovali kapra na vianočnom stole, tak v neskoršom veku ich už ťažko k tomu naučíme,“ prízvukoval Kuchárik.

A ako pripraviť kapra? „Na Vianoce odporúčam pripravovať kapra klasicky, nakrájať na podkovičky, obaliť v trojobale, vypražiť a podávať s majonézovým šalátom a myslím si, že to je výborná pochúťka na štedrovečerný stôl,“dodal na záver darovacej akcie miestny rybár.


Ďalšie články