Ocenili laureátov

Najlepšia jedenástka za rok 2022

TRENČÍN – Z rúk sekretára Oblastného futbalového zväzu Trenčín si najlepšia jedenástka VII. Hummel ligy slávnostne prebrala ocenenie za rok 2022.    

Do Trenčianskych Stankoviec zavítala podľa hlasovania, aj spolu s funkcionármi a trénermi, najlepšia jedenástka za rok 2022. Slávnostné odovzdávanie prebehlo po dvojročnej odmlke.

V hlasovaní dostalo celkovo dôveru 5 brankárov a 51 hráčov. Minimálny počet na umiestnenie do jedenástky roka bol 6 hlasov.

„Oblastný futbalový zväz sa rozhodol už pred piatimi rokmi oprášiť tradíciu vyhlasovania najlepšej jedenástky, pretože sa dlhé roky nevyhlasovala. Tentoraz sme sa stretli po dvojročnej odmlke a som za to veľmi rád,“ prezradil na úvod sekretár ObFZ Trenčín Tomáš Vaňo.

Kritéria na voľbu jedenástky jarnej a jesennej časti boli nasledovné. Každý tréner zo všetkých 16 mužstiev mohol odovzdať jeden hlas brankárovi a 10 hráčom. Rovnako hlasovali tréneri aj za najlepšieho rozhodcu.

„Chcel by som srdečne pogratulovať všetkým hráčom, ktorí dostali toto ocenenie. Veľmi si ich vážim. Takisto by som spomenul všetkých trénerov, funkcionárov a ľudí, ktorí sa pohybujú okolo futbalu a robia to zadarmo a všetko na úkor svojho času a ďakujem, že majú trpezlivosť aj s nami rozhodcami,“ povedal pri príhovore najlepší rozhodca za rok 2022 Richard Király.

V jedenástke kola sa umiestnili len traja hráči, ktorí mali menej ako 30 rokov, takže trend starších hráčov jedenástky sezóny pokračuje. Najviac hráčov v jedenástke mali mužstvá Opatovej a Bieroviec, v oboch prípadoch sa jednalo o dvoch hráčov.

„Vždy je to dobrý pocit, keď vás niekto ocení a všetci čo sme tu sa snažíme vždy pomôcť svojmu mužstvu“, prezradil jeden z laureátov Dárius Jančovič zo Záblatia.

„Musím sa pripojiť ku kolegovi. Veľmi ma to teší a úprimne som to nečakal, keďže ja túto ambíciu už nemám,“pokračoval Martin Madro z Očkova.

V jedenástke nechýbal ani futbalový obojživelník Ondrej Kurín, ktorý hrával počas roka na viacerých postoch. Ako sám hovorí, nemá s tým problém. „Kde ma postavia tam budem hrať,“ dodal s úsmevom Kurín.

„Snáď mi dajú viacerí za pravdu, že VII. liga, teda najvyššia oblastná futbalová súťaž, má veľkú kvalitu. Po jesennej časti svedčí o tom aj tabuľka. Touto cestou by som chcel ešte raz pogratulovať oceneným hráčom a rozhodcovi, dodal na záver sekretár ObFZ Trenčín Tomáš Vaňo.

Jedenástka roka 2022

Peter CHOCHLÍK (Trenčianska Turná), Ján DOHNAN (Horná Súča) Marcel ONDRÁŠ (Kľúčové) Pavol BULKO(Veľké Bierovce – Opatovce) Martin MADRO (Očkov) Ondrej KURÍN (Opatová nad Váhom) Filip DUREC (Stará Turá) Lukáš KYSELICA (Opatová nad Váhom) Tomáš KRESÁNEK (Nemšová) Juraj BARTÁK (Veľké Bierovce – Opatovce) Dárius JANČOVIČ (Záblatie).


Ďalšie články