Turnaj v minihádzanej ukázal talenty

Turnaj v minihádzanej ukázal talenty

  Bánovce nad Bebravou – Predvianočný turnaj v minihádzanej ukázal, že v hádzanej nechýbajú talenty vďaka obetavej práci trénerov, ktorí ich vedú k láske k športu.  

Bánovce boli v minulosti hádzanárskou baštou. Za desaťročia tu vyrástli mnohé talenty. Ženské družstvo bolo dlho na hádzanárskej mape Slovenska.

Vďaka zanieteniu, ochote a láske k športu zo strany trénerov, funkcionárov, ktorí sa dlhodobo venujú výchove detí od toho najmladšieho veku, má bánovská hádzaná stále dobrý cveng.

Jednou z nich je aj zapálená trénerka Darina Žemberová, ktorá spolu so svojimi kolegami obetuje športu množstvo času a energie. Venujú sa deťom a vedú ich k pohybovej aktivite.

„Cieľom predvianočného turnaja v minihádzanej bolo spojiť kluby z Trenčianskeho a Žilinského kraja, aby si mohli medzi sebou hravou formou zasúťažiť. Verím, že pri takýchto podujatiach sa podchytia mladé talenty, ktorých bude hádzaná baviť a vyrastú z nich nádejní hádzanári,“ povedala spoluorganizátorka turnaja Darina Žemberová.

„My sme si prišli otestovať skúsenosti z tréningov vlastne aj z toho dôvodu, že aj deti trénujú, snažia sa, prišli sme si otestovať aj to, či vedia presadiť svoje skúsenosti aj do zápasu a ja som veľmi rada, že Bánovcezorganizovali takýto turnaj,“ povedala počas turnaja trénerka ŠA Trenčín Lenka Vepyová.

„Musím povedať, že je veľmi dobre zorganizovaný tento turnaj,my sme sem prišli,samozrejme, s ambíciami vyhrať.Musím poďakovať našim dievčatám,celú sezónu sme mali veľmi úspešnú,máme tam zopár veľmi talentovaných dievčat, ktoré ukázali svoj talent aj v súčasnosti na tomto ihrisku,“ konštatoval riaditeľ MHK Martin Milan Janík.

Podľa slov Žemberovej do prvého ročníka „turnaja nádejí“ sa zapojilo 18 družstiev, ktoré súťažili v dvoch kategóriách 2012 – 2013 a 2014 a mladších.

„Víťazom dnešného turnaja sú všetky deti, pretože každý jeden zápas končí 0:0,každé dieťa dostane medailu a sladkú odmenu, ide tu o ten pocit z hry, radosti a zábavy,“ dodala organizátorka.


Ďalšie články