Opitý vodič autobusu viezol 11 ľudí!

opitý šofér autobusu Opitý vodič autobusu viezol 11 ľudí!. Foto: Polícia SR TN

PARTIZÁNSKE – Dopravní policajti z Partizánskeho namerali vodiča diaľkového autobusu, ktorý
prekročil maximálnu povolenú rýchlosť jazdy v obci o 15 km/hod.

Pri cestnej kontrole ho podrobili dychovej skúške so zarážajúcim výsledkom, ktorý predstavoval 0,85 promile alkoholu. Opakovaná dychová skúška po dvadsiatich minútach ukázala hodnotu 0,79 promile, informovala polícia na sociálnej sieti. 

Okrem množstva nameraného alkoholu v krvi je zarážajúci aj fakt, že vodič v čase kontroly viezol 11 ľudí a v sťažených poveternostných podmienkach. Vozovka bola totiž zasnežená a namŕzajúca pri teplote – 2 stupne Celzia.

Nezodpovedný vodič skončil v cele. Čelí tiež obvineniu z prečinu Všeobecné ohrozenie. Za uvedený skutok mu v zmysle zákona hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky. O tom, aký trest dostane, rozhodne sudca Okresného súdu v Partizánskom.

„Je priam neuveriteľné, že aj po nedávnych udalostiach si stále niektorí vodiči sadnú za volant opití. Polícia bude aj naďalej intenzívne kontrolovať vodičov a voči tým, ktorí jazdia pod vplyvom alkoholu alebo iných návykových látok, budeme nekompromisne konať,” uviedlo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trenčíne.


Ďalšie články