Dokonalý obrat v podaní Baníkov

Handlovčania sa po víťaznej bitke odtrhli z dna tabuľky

  Handlová – Líder tabuľky Inter Bratislava sa predstavil v dvanástom kole Slovenskej basketbalovej ligy na palubovke Baníka Handlová, ktorý sa ocitol v nezávideniahodnej situácii po tom, keď zo svojich služieb uvoľnilo vedenie klubu dvojicu Američanov.  

Katastrofálne výkony Baníka ho prinútili prijať nepopulárne opatrenia. Výsledkom rozhodnutia prezidenta MBK Rudolfa Vlka na ukončenie spolupráce s Keonom Clergeotoma Deleonom Brownom.

Aj napriek výrazne okyptenej zostave domáci nastúpili proti lídrovi tabuľky s odhodlaním konečne naplno zabodovať.

Hostia vedení „exhandlovským kormidelníkom“ Danilom Rakočevičom pricestovali na „banícku“ palubovku v role papierového favorita zápasu.

Na veľké prekvapenie basketbalové zemetrasenie Handlovčanom akoby učarovalo. Od úvodných minút zápasu sa vybičovali k bojovnému výkonu, ktorý postupne prinášal ovocie. V šiestej minúte zápasu odskočili súperovi na 13:5, ale z nepochopiteľných príčin akoby sa zľakli ponúknutej príležitosti, pustili opraty lídrovi a ten to patrične využil. Inter po skončení prvého polčasu odchádzal do kabín s osembodovým náskokom (34:42).

Po ďalekonosnej trojke domáceho Rožánka, ktorý v 22. minúte zápasu vyrovnal na 47:47 sa baníci povzbudený prebudeným publikom vrátili naspäť do hry, dokonale využili slabé chvíle žlto-čiernych a v 35. minúte zápasu odskočili súperovi na rozdiel dvanástich bodov (70:58).

Záver zápasu mal pravú príchuť dramatickej koncovky, keď sa lídrovi podarilo stiahnuť náskok domácich na rozdiel jedného bodu, ale to bolo z ich strany všetko. Nezlomná vôľa a túžba po víťazstve dodala baníkom novú energiu a tí za mohutnej podpory fanúšikov dotiahli napínavú bitku do víťazného konca (86:79).

Fakty zo zápasu:

MBK BANÍK HANDLOVÁ – INTER BRATISLAVA 86:79 (21:14, 15:28, 20:12, 30:25)

Body za Handlovú: Scott 24, Rožánek 16, Vojtek 13, Pipíška 12, Aranitovič 9, Cavallero 8, Kádaši 4

Body za Inter: Zdanavičius 23, Zakas 22, Moorman 21, Kozlík 4, M. Koller, D. Koller a Magdolen po 3

Rozhodovali: Fuska, Šarišský, Izák

Povedali po zápase:

Toni Radič, tréner Handlovej:

„Analýza je veľmi jednoduchá. Každý zápas musíme hrať naplno, aby sme sa dostali do play-off. Bude to veľmi ťažká práca. Naším cieľom je dostať sa do play-off a ja som konečne šťastný, že títo chalani ukázali, že si zaslúžia hrať v tejto lige na takejto úrovni a naozaj bojujú a som na nich veľmi hrdý.“

Danilo Rakočevič, tréner Interu:

,,Do zápasu sme, podobne ako proti Lučencu, nastúpili veľmi zle. Najmä v defenzíve sme hrali katastrofálne. Opäť nám chýbala chuť po víťazstve. Jednoducho nehráme svoju hru, ktorá nás zdobila pred týmito dvoma prehrami. Nezostáva nám iné, iba ďalej trénovať a pripravovať sa na ďalšie zápasy.“


Ďalšie články