Domáca premiéra nevyšla

Už vo štvrtok nastúpia vojaci proti Spišskej Novej Vsi

 DUBNICA NAD VÁHOM – Hokejisti Dukly Trenčín prehrali v 23. kole Tipsport extraligy s tímom HKM Zvolen 3:4. Pre vojakov to bol v tomto ligovom ročníku prvý domáci zápas. 

renčania našli dočasné domáce pôsobisko na zimnom štadióne v Dubnici nad Váhom. Úvodná desaťminútovka bola ako na hojdačke, keď si oba tímy nevedeli vytvoriť väčší súvislý tlak. Boli to „Bryndziari“, ktorí v zápase prví udreli. V 11. minúte otvoril skóre Jedlička. Domáci mali novým pôsobiskom ako keby zviazané ruky. V 19. minúte zachytil zlé vyhodenie domácej obrany Bondra, ktorý to naservíroval medzi kruhmi voľnému Jedličkovi a ten sa nemýlil.

Druhá tretina sa začala pre domácich ako zo zlej knihy. Už v 23. sekunde si krásnou strelou pod vinklom pripísal čistý hetrik Jedlička. Domácim to prvýkrát gólovo vyšlo v 24. minúte. Gólovo sa presadil najproduktívnejší „vojak“ Petráš a znížil na 1:3.

Ani v tretej tretine nezačali domáci najlepšie. V 41. minúte zvýšil na 4:1 Stupka. Dukla v záverečnej časti pridala. V 44. minúte to Petrášovi pri samostatnom zápase ešte nevyšlo, ale chuť si napravil o necelé 2 minúty neskôr, keď znižoval na 2:4. V záverečnej tretine sa po zákroku na Petráša nepískalo a to sa nepáčilo ani domácemu publiku.

Následne sa Tourigny dostal do konfliktu s Hannom. Vyhecovaní Trenčania dokázali znížiť na 3:4. Autorom gólu bol kanadský útočník Flick. Ani obrovský tlak v závere zápasu nepriniesol Dukle Trenčín vyrovnanie. Po odvolaní domáceho brankára zazvonila v pásme Zvolena žŕdka, ale na tri body to nestačilo. Na dubnický zimák si našlo cestu 1734 divákov.

Vo štvrtok 8. decembra nastúpia Trenčania o 18:00 na zápas so Spišskou Novou Vsou. Hrať sa bude opäť na zimnom štadióne v Dubnici nad Váhom.

HK DUKLA TRENČÍN – HKM ZVOLEN 3:4 (0:2, 1:1, 2:1). 

Góly: 24. Petráš (Čacho, Pietroniro), 46. Petráš (Sloboda, Pietroniro), 52. Flick (Obdržálek, Stacha) – 11. Jedlička (Huntebrinker, Mudrák), 19. Jedlička (Bondra), 21. Jedlička (Langkow), 41. Stupka (Mudrák). Rozhodovali: Rojík, Novák – Hercog, Gegáň.

1734 divákov

Trenčín: LaCouvee – Starosta, Tourigny, Pietroniro, Ulrych, Hlaváč, Stacha, Miklovič – Petráš, Čacho, Sloboda – Thelin, Flick, Valach – Krajčovič, Sojčík, Hudec – Stahoň, Jurík, Obdržálek

Zvolen: Trenčan – Messner, Rauhauser, Mudrák, Hanna, Hain, Sládok – Jedlička, Langkow, Bondra – Stupka, Huntebrinker, Šiška – Marcinek, Viedenský, Csányi – Kolenič, Fekiač, Hraško


Ďalšie články