Extraligisti nedopustili prekvapenie

Štvrťfinálovú miestenku si vybojovali Bratislavčania

Futsalové kluby, a to nielen tie extraligové a fanúšikovia fuitsalu sa môžu tešiť na väčšiu zápasovú porciu.

Na palubovky slovenských mužstiev sa vracia po šiestich rokoch. Hlavným dôvodom návratu futsalovej pohárovej súťaže bolo, že exekutíva súťaží na Slovensku chcela zapojiť aj mužstvá z regiónov a spropagovať tento nádherný a dynamický šport u nich, teda priamo v regiónoch. 

A tak si s desiatkou extraligistov zmerala sily šestica tímov z regiónov. V jednom z nich hostili bánovskí „Orioňáci“ extraligistu z Bratislavy.

V bojovnom zápase, ktorý priniesol nad očakávanie krásne futsalové divadlo,  odchádzal domov spokojnejší tím z Bratislavy, ktorý predviedol väčšiu zohratosť, famózne zákroky brankárskej jednotky a technickú vyspelosť.

Víťazný tím 4FSC FTVŠ Prírodovedec UK Bratislava postúpil do štvrťfinále.

Fakty zo zápasu:

FK ORION TIP Bánovce nad Bebravou – 4FSC FTVŠ Prírodovedec UK Bratislava 5:7 (1:2, 4:5)

Góly: Bánovce – Škorec 2, Turoň 2, Prekop 1 Bratislava – Genčúr 2, Lauko 1, Kouřil 1, Genčúr 1, Kodhaj 1, Kuma 1.

Rozhodovali: Peter Budáč, Mário Belavý.

Hlasy trénerov:

Zsolt Pakusza, tréner Bratislavy:

„Myslím si, že v prvom polčase sme jasne dominovali,  aj keď  sme nedali tie góly alebo príležitosti, ktoré sme mali. Súpera sme, alebo domácich sme do väčších šancí nepúšťali, takže to vedenie polčasové bolo absolútne zaslúžené.“

Dalibor Franko, tréner Bánovce:

Bol to zápas dvoch polčasov. Chlapci z Bratislavy sú trénovaní, hrávajú extraligu, kdežto my sme sa zišli po štyroch rokoch a ono to bolo vidieť. Hľadali sme sa, nevedeli sme čo hrať, aj keď chalani pokyny mali, ale, samozrejme, tá slabá zohratosť po štyroch rokov bola citeľná. Súperovi gratulujem k postupu.“


Ďalšie články