V dráme uchmatol body Inter

V dráme uchmatol body Inter

   Prievidza  – V dramatickom zápase s baníkmi si líder tabuľky prišiel po reprezentačnej prestávke pre víťazne body, čím natiahol víťaznú šnúru na šesť zápasov v rade.   

Ani v 10. kole Niké SBL nenašiel nikto recept na lídra tabuľky, v tomto prípade to boli po víťazstve túžiaci „baníci.“

 Od prvých minút zápasu tlieskala športová hala výbornému basketbalu. Prvé dejstvo zápasu mali vo svojej réžii domáci „baníci“, ktorí si aj vďaka strelecky efektívnej posile Kevina Andersona udržali v prvej štvrtine dvojbodový náskok (22:20).

 Obraz hry sa nezmenil ani v druhom dejstve napínavého duelu, v ktorom na palubovke predvádzali oba tímy atraktívny basketbal odmeňovaní častým potleskom. V samotnom závere druhej štvrtiny líder tabuľky stiahol náskok domácich na rozdiel jedného bodu (41:40).

 Tridsaťšesťročný čiernohorský kormidelník „žlto-čiernych“ Danilo Rakočevič zmenil vo štvrtom dejstve obrannú i útočnú taktiku svojho tímu, na ktorú nedokázali domáci „baníci“ podporovaní hlasivkami publika včas zareagovať a v dramatickej koncovke už nestihli dotiahnuť získaný náskok súpera (18:24).

Výsledok zápasu:

BC Prievidza – Inter Bratislava 76:80 (22:20, 19:20, 17:16, 18:24)

Prievidza: Anderson 31, Jašš 12, Hukič a Taylor po 7, Gajdoš 1 (Krčmárik 9, Lukáč 5, Gligorijevič 4, Kincel 0)

Inter: Zdanivičius 26, Moorman 20, Zakas 11, Bulatovič 7, M. Koller 2 (Kozlík 8, D. Koller 3, Ďurečko, Hemphill a Magdolen 0)

TH: 20/14 – 20/15, Fauly: 23 – 20, Trojky: 8 – 9, Rozhodovali: Margala, Doušek, Cibulka

Povedali po zápase:

Krunoslav Krajnovič, tréner Prievidza:

„Myslím, že sme odohrali celkom dobrý zápas s momentálne najlepším družstvom v lige, ktoré sa zaslúžene nachádza tam, kde sa nachádza. Bojovali sme do konca, aj keď sme mali zas zlú chvíľu, keď nás chytila únava. Začali sme veci riešiť individuálne, čo by sme nemali robiť. Mali by sme si viac posúvať loptu a nechať otvorenú strelu, ktoré sme aj mali v niektorých situáciách, ale premenili sme ich. V obrane sme sa snažili maximálne, koľko sme mohli, tam nemám čo vyčítať chalanom. Bojovali sme do konca, do poslednej sekundy, tak, ako to má vyzerať. Verím, že to publikum ocenilo a verím, že tak budeme pokračovať aj ďalej.“

Danilo Rakočevič, tréner Inter:

„My sme dobre začali, ale potom sme už nehrali svoju hru. Samozrejme, že vplyv na to mala aj Prievidza, ktorá podľa mňa odohrala dobrý zápas, ale potom, keď sme sa už upokojili v poslednej štvrtine a našli si riešenia, ktoré sme chceli, už sme sa dostali do nejakej našej pohody, ktorú ukazujeme už niekoľko týždňov po sebe.“


Ďalšie články