Život na námestí je o ľuďoch

Adventná atmosféra na Námestí slobody v Novom Meste nad Váhom

   NOVÉ MESTO NAD VÁHOM – Kultúrny program v závere roka v Novom Meste nad Váhom je pestrý a poteší nielen deti.    

Námestie v Novom Meste nad Váhom už dýcha atmosférou Vianoc. Mesto pokračuje v budovaní tradície s adventným vencom, s ktorou začalo v roku 2019. Minulý rok k tomu pribudla aj tradícia s vianočnými stromčekmi.

„Minulý rok sme začali tradíciu so stromčekmi na námestí, aby sme spestrili a spríjemnili obyvateľom prechádzky po našom novomestskom námestí cez adventné a vianočné obdobie,“ povedal pre Terajšok novozvolený primátor mesta František Mašlonka.

„Dobrá tradícia nesmie nikde zhasnúť sviecu a my pokračujeme ďalej v zapínaní adventných sviec stále každú sobotu pred adventnou nedeľou o osemnástej hodine. Podieľať sa na ňom budú novomestské školy a deti obohatia udalosť aj kultúrnym programom,“ vysvetlil Mašlonka.

Blíži sa aj dátum 6. december, ktorý pre všetky deti nielen v Novom Meste nad Váhom znamená príchod Mikuláša. Zaujímavý je však aj ďalší program.

„Pozývame všetkých na oslavu Mikuláša aj s darčekmi a malým programom pre všetky deti. Budeme pokračovať 16. 12. novomestskou zabíjačkou tu na námestí a od 19. 12 až do 23. 12. budú opäť na tomto mieste aj vianočné trhy. Verím, že sa nám podarilo a podarí obohatiť program a aj oživiť naše námestie pre všetkých obyvateľov mesta aj blízkeho okolia. Tešíme sa na každého jedného, ktorý príde, pretože život na námestí je o ľuďoch,“ dokončil primátor.


Ďalšie články