Bánovce budú napredovať!

Novozvolený primátor chce atraktívnejšie mesto

 Bánovce nad Bebravou – Na ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva novozvolený primátor Róbert Gašparík zložil sľub a prevzal si z rúk dosluhujúcej primátorky Rudolfy Novotnej mestské insígnie. 

Vo svojom príhovore novému poslaneckému zboru Gašparík zdôraznil, že nové volebné obdobie bude do značnej miery ovplyvnené energetickou krízou a dal verejný prísľub, že chce mesto pripraviť na ťažké časy, ale zároveň plánuje mesto nastaviť na cestu rozvoja.

„Určite by som bol rád, keby sa naozaj z Bánoviec podarilo vybudovať to lepšie a krajšie mesto na život, ktoré mám vo svojom volebnom programe. V prvom rade sa budeme musieť čo najskôr zhodnúť s novým poslaneckým zborom na pláne rozvoja nášho mesta, ako i na rozpočte pre rok 2023, ktorý bude pre nás kľúčovým dokumentom,“ zdôraznil nový primátor.

Devätnásti poslanci na ustanovujúcom zhromaždení určili základný mesačný plat primátora bez navýšenia vo výške 3 403 eur.

Primátor počas rokovania ohlásil, že vo funkcii viceprimátorky bude aj v novom volebnom období pokračovať Mária Hajšová.

Rudolfa Novotná, ktorá zastávala na bánovskej radnici post primátorky mesta 4 roky, vyjadrila po odovzdaní primátorskej insígnie svoju podporu víťazovi volieb. „V tejto slávnostnej chvíli by som chcela vysloviť prianie pre novozvoleného primátora, aby sa mu podarilo naplniť všetky predsavzatia a všetky nápady, ktoré nám dnes na zastupiteľstve predložil.“

Z pohľadu rozloženia politických síl budú v mestskom zastupiteľstva dominovať nezávislí kandidáti, ktorých je 14 a dopĺňa ich pätica poslancov za stranu Hlas-SD.


Ďalšie články