Nový primátor, nové ciele

Víťaz októbrových volieb na post primátora František Mašlonka, ako nezávislí kandidát, po 26 rokoch vystriedal dlhoročného prvého muža mesta Jozefa Trstenského, ktorý už nekandidoval

 NOVÉ MESTO NAD VÁHOM – Víťaz októbrových volieb na post primátora František Mašlonka, ako nezávislí kandidát, po 26 rokoch vystriedal dlhoročného prvého muža mesta Jozefa Trstenského, ktorý už nekandidoval. 

Zložením sľubu novozvoleného primátora a prevzatím insígnií mesta sa v piatok 25. novembra ujal funkcie primátora Nového Mesta nad Váhom na nasledujúce štvorročné obdobie František Mašlonka. Na ustanovujúcom mestskom zastupiteľstve zložilo sľub aj všetkých 19 zvolených mestských poslancov.

„Dnešným dňom završujeme výsledky volieb, kedy primátor mesta skladal alebo zložil sľub a tak isto aj poslanci mestského zastupiteľstva a ujímame sa svojej služby pre mesto a jeho obyvateľov,“ povedal na úvod rozhovoru pre Terajšok František Mašlonka.

Opätovne zvolenou poslankyňou so skúsenosťami s predchádzajúcich štyroch volebných období je Kvetoslava Hejbalová.

„Nastupujem do ďalšieho volebného obdobia, môjho piateho. Som presvedčená, že urobím zase kus dobrej práce, keďže mám ako bývalá učiteľka skúsenosti s prácou v školskej komisii a tiež v komisii bytovej. Verím, že urobíme všetko v dobrom pre ľudí žijúcich v Novom Meste nad Váhom,“ informovala poslankyňa Hejbalová.

Na rozdiel od nej, Andrej Neuschl zasadne do poslaneckej lavice premiérovo.

„Som veľmi rád, že som dostal do tohto volebného obdobia od mojich voličov mandát ako poslanec do mestského zastupiteľstva. Mojou úlohou bude snaha pomáhať tomuto mestu a urobiť všetko pre to, aby boli ľudia spokojní. Samozrejme, nebude sa dať vyhovieť úplne všetkým, ale budem sa snažiť, aby mala moja práca zmysel a boli za ňou viditeľné výsledky,“ vyjadril presvedčenie poslanec Neuschl, ktorý bude mať ako riaditeľ Strednej priemyselnej školy v Novom Meste nad Váhom, podobne ako poslankyňa Hejbalová, blízko k problematike školstva. 

„Je to taký zvláštny pocit, nazvem to až taký pátos voči zodpovednosti. Nie je to strach, je to zodpovednosť z toho, aby sme prinášali našim obyvateľom čo najlepšie služby a zároveň vedeli s nimi dobre komunikovať. Vieme, že nejdeme do jednoduchého obdobia, ideme do trošku zložitých časov, ale už sme zvládli ťažké obdobia a verím, že so súčasným zastupiteľstvom a, samozrejme, so zamestnancami mestského úradu aj našich organizácií vieme všetko zvládnuť a priniesť obyvateľom ďalšiu službu a modernizáciu služieb nášho mesta,“ dokončil novozvolený primátor.

Zoznam poslancov mesta Nové Mesto nad Váhom. Iveta Antalová NEKA, (volebný obvod 3), Jaroslav Bača NEKA, (1), Matej Bielik NEKA, (2), Karol Durdík NEKA (4), Pavol Durdík NEKA (5), Kvetoslava Hejbalová SMER-SD (3), Martin Kolesár NEKA (3), Daniel Kopunec NEKA (6), Tomáš Malec NEKA (5), Marián Mora NEKA (7), Andrej Neuschl NEKA (3), Miroslav Ostrenka NEKA (4), Ján Pavlíček NEKA (7), Tatiana Skovajsová HLAS SD (2), Ľuboš Tupý NEKA (1), Tomáš Urminský KDH, SaS, OKD (1), Dana Uhríková HLAS SD (7), Filip Vavrinčík NEKA (6), Ján Vojtek NEKA (6).


Ďalšie články