Zaznelo primátorské: Sľubujem!

Mestské zastupiteľstvo v Trenčíne. Foto: Tomáš Somr

TRENČÍN – Do svojho štvrtého volebného obdobia za sebou dnes vstúpil trenčiansky primátor Richard Rybníček. Na ustanovujúcom rokovaní mestského zastupiteľstva zložil sľub spoločne s väčšinou z 25 mestských poslancov.

Poslanecký sľub dnes zložilo 22 poslancov, neprítomní Peter Hošták, Eva Struhárová a Ladislav Matejka tak urobia na najbližšom rokovaní zastupiteľstva. Viac ako dve tretiny poslaneckého zboru zostali v porovnaní s minulým volebným obdobím nezmenené, 17 doterajších poslancov svoje mandáty obhájilo a doplnilo ich 8 nováčikov. Z nich sú štyri ženy – Zuzana Bednárová, Martina Gabrhelová, Zuzana Mišáková a Naďa Lorencová, zvyšnými novicmi sú Ladislav Paška, Ľubomír Vavruš, Marián Bohuš a Drahoslav Bočák.

Výraznú prevahu v poslaneckom zbore má 19 nezávislých kandidátov, jedným poslaneckým mandátom disponuje Progresívne Slovensko, dvojčlenné zastúpenie má koalícia Sloboda a Solidarita, Kresťanskodemokratické hnutie, Občianska konzervatívna strana a traja poslanci zastupujú Hlas-SD.

Richard Rybníček v úvode svojho slávnostného príhovoru poďakoval všetkým, ktorí v posledných rokoch pomáhali prekonať ťažké obdobie pandémie, ale nahliadol aj do budúcnosti. „Stojíme pred veľmi ťažkými rozhodnutiami, ktoré nebudú ani príjemné a nebudú sa vždy všetkým páčiť. Ale vždy to tak bolo a verím, že to tak zostane, že naše rozhodnutia sú v prospech obyvateľov mesta Trenčín a aby sme mesto posunuli dopredu,“ poznamenal Rybníček.

Členom mestského zastupiteľstva odkázal, že sa od prvých chvíľ bude s nimi snažiť hovoriť o všetkom otvorene a úprimne. „Nebude to žiadna prechádzka ružovým sadom, ale urobím všetko pre to, aby som sa od všetkých sporov dokázal vnútorne odosobniť a aby politické spory neboli spormi osobnými, ale len spormi myšlienok a argumentov,“ dodal Rybníček.


Ďalšie články