Trenčianky nestačili na líderky súťaže

Trenčianky nestačili na líderky súťaže

 Bánovce nad Bebravou – Líderky 1. hádzanárskej ligy žien hostili v 9. kole na domácej palubovke dievčatá zo stredu tabuľky AŠ Trenčín. 

Od úvodných minút sa hosťujúce hráčky zahryzli do favorita zápasu a počas prvého dejstva mu boli viac ako vyrovnaným súperom. V 20. minúte prvého polčasu sa vďaka šiestim úspešným streleckým zápisom hráčky AŠ Trenčín Chrenkovej ujali vedenia (7:8) a tento tesný jednogólový náskok si udržali až do konca prvého polčasu (11:12).

Do druhého dejstva nastúpili ambiciózne Bánovčanky ako vymenené. S pribúdajúcimi minútami začali na palubovke dominovať a v 53. minúte zápasu si vypracovali komfortný päťgólový náskok, ktorý do konca zápasu zvýšili na 8 gólový rozdiel (27:19).

Výsledok zápasu:

Jednota Sokol Bánovce nad Bebravou – AŠ Trenčín 27:19 (11:12) 

Bánovce nad Bebravou: Ráciková 8, Krajčíková 6, Galková 5, Bežová 5, Aujeská 1, Žáčiková 1, Šipláková1.

Trenčín: Chrenková 6, Macková 5, Leštinová 4, Matejíková 2, Marcineková 2. 

Rozhodovali: Nagy, Papaj

Povedali po zápase:

Richard Makýš, tréner Bánovce:

,,Ja som vedel, že Športová akadémia Trenčín je veľmi silný súper, videl som ich dvakrát hrať, nemohli sme ich podceniť, ale prvý polčas mi to prišlo tak, že dievčatá v niektorých fázach nehrali na 100 %, hlavne v obrane, mali sme tam veľké diery. Cez polčas sme si vysvetlili niektoré veci, povedali sme, čo treba hrať, taktické pokyny, zmenili sme trošku systém hry, agresívnejšiu obranu a výsledok bol ten, že druhý polčas sme vyhrali s prehľadom o deväť gólov a celý zápas o osem.”

Zdena Rajnohová, trénerka Trenčín:

,,Tak áno, prvý polčas nám vyšiel, boli sme dobré v obrane aj v útoku nám to celkom vychádzalo. V druhom polčase sme nepremenili veľa šancí a dievčatá sa nevedeli presadiť. Potom sa nám rozpadla aj obrana, zahodili sme strašne veľa vyložených šancí a preto ten gólový rozdiel.”


Ďalšie články