Jubilejné trenčianske derby spoznalo víťaza

Jubilejné 40. trenčianske derby ovládli florbalisti 1. FBC Trenčín

 TRENČÍN – Florbalisti 1. FBC Trenčín zvíťazili vo štvrtkovom zápase extraligy mužov nad rivalom FBK AS Trenčín 13:2. O zápase prakticky rozhodli tri góly domácich v závere úvodnej tretiny. 

Domáce 1. FBC ostalo na čele tabuľky, kým mužstvo AS kleslo na 4. priečku. Na zápas podľa oficiálnych údajov prišlo 1020 divákov a potvrdilo sa, že florbal ma v Trenčíne pevné miesto a tradíciu.

Na zápas, ktorý sa hral na štátny sviatok 17. novembra, nastúpili oba celky veľmi nabudene, veď išlo o jubilejné 40. meranie síl dvoch trenčianskych mužstiev. Obe z nich vedeli, aké to je ovládnuť celú súťaž a zodpovedala tomu aj výborná atmosféra v Mestskej športovej hale.

Zápas pôsobil v úvodných pasážach ako stretnutie play off. Hráči boli motivovaní, nabudení, hralo sa z jednej strany na druhú a šance boli na oboch stranách.

Skóre otvorilo hosťujúce AS, keď sa presadil Wágner. Radosť však netrvala dlho, v 9. minúte vyrovnal Galajda. O 2 minúty neskôr poslal AS opäť do vedenia Oriešek. Málokto vtedy vedel, že to bude posledný presný zásah od hostí.

O vyrovnanie na 2:2 sa štrnástym gólom postaral Kvasnica. Neskôr 1. FBC udrelo tromi gólmi ako cez kopirák, keď si hosťujúca obrana nepostrážila voľných hráčov, ktorí sa nemýlili. Dvomi presnými zásahmi sa zapísal do listiny strelcov Amrich a jedným Rendl. Do šatní išli za stavu 5:2.

V druhej časti pôsobili florbalisti AS Trenčín trochu ustráchane a nedarilo sa im ani v koncovke. Naopak, úradujúci majster pridal ihneď na začiatku šiesty gól, presadil sa Mandinec.

V 27. minúte prišla jediná využitá presilovka v zápase a na 7:2 zvýšil v 29. minúte Machara. O tri minúty to 1. FBC opäť padlo, keď sa z gólu radoval Ondrášik. Po druhej tretine to vyzeralo na rozhodnutý súboj.

Záverečná časť však priniesla opäť dostatočný počet gólov. Už v 9. sekunde rozvlnil sieť Kubovič. Hosťujúcemu tímu sa nedarilo presadiť, buď išli strely mimo priestoru bránky, alebo si ich brankár postrážil skrumáže pred bránkou. Do konca zápasu sa stihol presadiť produktívny Kvasnica, dva góly pridal kapitán Mitucha a skóre uzavrel Rendl.

Úradujúci majster bude chcieť zopakovať svoj výkon už v pondelok proti Nižnej. AS Trenčín bude chcieť hodiť prehru za hlavu a reparátom by mu mal byť nedeľný zápas proti Snipers Bratislava.

Podľa oficiálnych údajov meralo do Mestskej športovej haly na trenčianske derby 1020 divákov.

1.FBC FLORBAL TRENČÍN – FLORBALOVÝ KLUB AS TRENČÍN 13:2 (5:2,3:0,5:0)

Góly: 9.Galajda (Dobrovodský) – 1:1, 14.Kvasnica (Kubovič) – 2:2, 17.Amrich (Kubovič) – 3:2, 19.Amrich (Machara) – 4:2, 20.A.Rendl (Mitucha) – 5:2, 23.Mandinec (J.Ondrášik) – 6:2, 29.Machara (Kubovič) – 7:2 (P), 32.N.Ondrášik – 8:2, 41.Kubovič (Amrich) – 9:2, 47.Kvasnica – 10:2, 47.Mitucha (Galajda) – 11:2, 51.Mitucha (Repka) – 12:2, 57.A.Rendl (Mitucha) – 13:2

Ohlasy po zápase : 

Jan Holovka, tréner 1. FBC Florbal Trenčín
„Zo začiatku to bolo nervózne, bolo vidieť, že je to derby. Ten vstup nám veľmi nevyšiel. Všeobecne aj naše vstupy do sezóny nie sú ideálne. Myslel som si, že ten zápas bude vyrovnanejší. Som rád, že bola plná hala a myslím si, že toto je super reklama na florbal.“  

Juraj Matejka, kapitán FBK AS Trenčín 

„Rozhodla prvá tretina, kde nám za stavu 2:2 padli rýchle góly. Potom sme veľmi ľahko pustili súpera do vedenia a to sa ťažko dobiehalo. Musíme to jednoducho hodiť za hlavu, góly nám tam nepopadali. Atmosféra bola fantastická, chcel by som poďakovať našim aj súperovým divákom, ktorí nám vytvorili fantastický zápas.“ 

Samuel Polák, brankár 1. FBC Florbal Trenčín, debut v extralige 

„Takýto zážitok, ktorý si z dnešného zápasu odnášam, tak ten sa možno dlho nezopakuje. Chcem poďakovať trénerovi a celému tímu, že som tu dnes mohol byť.“


Ďalšie články