Veľký tréning Spartanských skupín

V srdci Štiavnických vrchov sa stretli všetci tí, ktorým bije pravé spartanské srdce. Na snímke štart jednej z bežeckých skupín

PRIEVIDZA, HODRUŠA-HÁMRE – Beh, turistika, otužovanie, no hlavne stretnutie na spoločnom tréningu. Prievidzská tréningová skupina zavelila hýbať sa a načerpať motiváciu od Spartanov z celého Slovenska.

V srdci Štiavnických vrchov sa stretli všetci tí, ktorým bije pravé spartanské srdce. Osadenstvo na rannej rozcvičke tvorili skupiny z celého Slovenska, svoje zastúpenie mal aj Trenčiansky kraj.

„Keďže už máme po pretekovej sezóne, tak sme potrebovali niečo zorganizovať, aby sme sa udržali stále aktívni, tak sme zorganizovali toto stretnutie. Pozvanie prijalo celkom sedemnásť skupín,“ povedal v úvode pre Terajšok Lukáš Bobuľa, ktorý je organizátorom tohto podujatia a zároveň srdcom prievidzských športovcov v Spartan Training Group (STG).

„Stále podporujeme športového ducha a teamovú spoluprácu. Preto sme si aj tu, v prekrásnej prírode horských lúk a lesov nad Banskou Štiavnicou, zabehli, niektorí absolvovali turistiku, takže každý tu má na výber svoje aktivity. Som veľmi rád, že aj napriek sychravému počasiu prišlo viac ako šesťdesiat ľudí,“ s potešením hlásil organizátor.

Okrem organizátorov z Prievidze si v rámci Trenčianskeho kraja môžu nájsť ľudia cestu k športovému využitiu svojho času v STG komunitách aj v Novom Meste nad Váhom, Partizánskom a v Trenčíne.

„My sme sem prišli z STG Trenčín, skupiny, ktorá trénuje dvakrát do týždňa v Hybku a bežecké tréningy máme v lesoparku na Brezine. My sme otvorená komunita, kto má záujem, môže nás navštíviť a trénovať s nami,“informovali tesne po dobehnutí zo spoločného tréningu Michal, Janči a Maťo zo Spartan Training Group z krajského mesta Trenčín.

„Spartanské preteky sú v tejto dobe celosvetovým fenoménom, na Slovensku je 26 tréningových skupín. Mňa veľmi teší, že v našom kraji je mnohopočetné zastúpenie, z ktorých sa mnohí aj teraz zúčastnili tejto udalosti. Je dobré, že sa ľudia hýbu a skupiny naberajú ďalších a ďalších členov a už to nie je len o jednotlivcoch, ale o celých rodinách, ktoré vyhľadávajú tieto aktivity a utužujú takto športový kolektív a športového ducha,“ dokončil Lukáš Bobuľa.


Ďalšie články