Otvorili park pre psíkov

Novomešťania a ich štvornohí miláčikovia majú o zábavu a pohyb postarané

NOVÉ MESTO MAD VÁHOM – Novomešťania a ich štvornohí miláčikovia majú o zábavu a pohyb postarané.

Investícia Nového Mesta nad Váhom zrealizovaná zamestnancami Technických služieb mesta uzrela svetlo sveta.

Obyvatelia mesta si to musia nasmerovať do Parku Dominika Štubňu-Zámostského, kde sa spomínaný areál pre psíkov nachádza. Ten je jeden z mnohých oplotených výbehov pre psov na Slovensku.

„Spolu s naším architektom Jakubom Hošekom sme navrhli a naprojektovali niekoľko takýchto areálov, ktoré vždy prispôsobujeme na danú parcelu, vybavíme nejakými prekážkami, spravíme ich bezpečné, čo je veľmi dôležité a hlavne funkčné, aby naozaj psíčkari, ktorí navštevujú takýto areál, mohli plnohodnotne tráviť čas a nemuseli sa báť najmä pustiť v mestskom prostredí toho psíka na voľno, čo teda bez týchto areálov je v podstate absolútne nemožné, pretože pokiaľ mám psa, ktorý neposlúcha na slovo, tak by som si ho nemal trúfnuť pustiť. Jednak kvôli bezpečnosti psa, ale ešte z druhého dôvodu a to je kvôli bezpečiu okolia,“ informoval Terajšok autor parku Juraj Ferko

Prvky v parku boli prispôsobené danému areálu. Ten novomestský má dve základné zóny.

„Jedna zóna je iba voľná, výbehová, to znamená, neobsahuje nejaké prekážky alebo prvky na hru pre psa a majiteľa a druhá časť je práve zóna záujmová, agilitná, kde sme umiestnili prekážky a tieto prekážky sú určené na to, aby sme rozvíjali talent nášho psa, aby sme dokázali psovi zamestnať hlavu a, samozrejme, na to, aby sa psík aj niečo nové naučil a aby mohol absolvovať prirodzené formy pohybov, ktoré by robil vo voľnej prírode v nejakom lesnom teréne. K tomu sme vymysleli a pripravili prekážky, ktoré jednak spĺňajú medzinárodné štandardy, čo sa týka rozmerov a hlavne sú umiestnené takým spôsobom, aby na nich mohli reálne psy absolvovať všetko to, čo potrebujú,“ dokončil Ferko.


Ďalšie články