Reining prilákal množstvo jazdcov

Reining je veľmi atraktívna disciplína

NEMŠOVÁ – Uplynulý víkend sa v priestoroch Ranchu 13 konali medzinárodné westernové preteky. Súťažilo sa v disciplíne reining. Išlo o najväčšie preteky v tejto disciplíne na Slovensku. V štartovom poli sa nestratili ani domáci pretekári. 

Do Nemšovej zavítali okrem tradičnej slovenskej základne aj niektoré stredoeurópske krajiny. V štartovom poli sa objavili mená z Poľska, Maďarska, Rakúska či Česka. „Máme tu preteky majstrovstiev Slovenska a zároveň sú tu aj preteky americkej asociácie NRHA, ktorá zastrešuje práve súťažnú disciplínu reining. Súperia tu medzi sebou jednotlivé štáty, ale hlavne zbierajú dôležité body do rebríčka,“ prezradil šéf Ranchu 13 Peter Dobeš.  

 Čo je reining ? 

Pri tejto disciplíne musí jazdec predviesť dokonalú schopnosť ovládania svojho koňa. Špičkový kôň sa musí nechať ochotne viesť. „Je tam niekoľko disciplín, ktoré musí jazdec splniť, ako je cválanie na kruhu, spin, sliding stop, roll back či cúvanie. Je ťažké, aby si to jazdec zapamätal a musí to byť veľmi presné a precízne,“ pokračoval Dobeš. Na jazdecké prvky dohliadali aj zahraniční rozhodcovia z Rakúska. 

Preteky na ranči v Nemšovej sa začali už vo štvrtok a išlo o najväčšie preteky tejto disciplíny na Slovensku. Počas troch dní zaznamenali približne 370 štartov.

Výsledky domácich jazdcov

Lýdia Čapková a kobyla AR Galaxy Stormy Whiz
kategória SAWRR Junior 2. miesto
kategória Snaffle bit 2. miesto

Engi Dobešová a kobyla Cash That Whiz
kategória SAWRR Senior 1. miesto
kategória SAWRR All ages 1. miesto

Engi Dobešová a žrebec Puregold Master
kategória NRHA Open 1. miesto


Ďalšie články