Favorit postúpil do semifinále

Bánovčanky nestačili na líderky MOL ligy

    Bánovce nad Bebravou – Po reprezentačnej prestávke sa odohralo štvrťfinále Slovenského pohára na palubovke Bánoviec, ktoré sú na čele prvej ligy bez straty bodu. Súperky zo Šale, ktoré sa držia na špici Mol ligy, si prišli po víťazstvo a postup do semifinále.

Domáce dievčatá, ktoré v tejto sezóne ešte neokúsili trpkosť z prehry, držali krok do stavu 4:4, ale potom sa prejavil kvalitatívny rozdiel, čo potvrdil aj ukazovateľ skóre na konci prvého polčasu (12:21).

Omladené Šalanky zapli v druhom polčase na plný plyn a osemgólovou šnúrou si zabezpečili dostatočný náskok v druhom dejstve pohárového duelu (21:39).

Favoritky si po jasnej výhre zabezpečili postup do semifinále Slovenského pohára  a podľa slov trénera Petra Pčolu si robia zálusk aj na celkové prvenstvo tejto prestížnej pohárovej súťaže.

Fakty zo zápasu:

HK Sokol Bánovce n/B. – HK Slovan Duslo Šaľa 23:41 (12:21)
Bánovce: Galková 5, Bežová 5/1, Ráciková 4, Krajčíková 3, Aujeská 3, Šipláková Žáčiková 1, Líšková 1.

DUSLO: Voržáčková, Kusyová – Pócsíková 8/1, Pastoreková 6, Takáčová 5, Pálová 5/1, Ušiaková 4, Königová 3, Tulipánová 2, Varjassiová 2, Rendvanská 1, Špavorová 1, R. Šalatová 1, Kormúthová 1, Susiková 1, Póšová 1.

Hlasy trénerov:

Peter Pčola, Duslo Šaľa:

„Myslím si, že bolo od začiatku rozhodnuté a klobúk dole pred domácimi, že behali a snažili sa udržať tempo. Z môjho pohľadu naša obrana nešliapala tak, ako by som si predstavoval, ale v druhom polčase, keď sme hrali so základnou zostavou, tie lopty sme získavali tak, ako sme chceli. Prišli sme tu trošku s oklieštenou zostavou, keďže dievčatá, ktoré boli v reprezentácii, dostali voľno, dali sme možnosť dorastenkám, ktoré nesklamali.“

Richard Makýš, HK Sokol Bánovce:

„Sme radi, že sme si mohli s takýmto súperom zahrať. Tá prehra, samozrejme, vždy mrzí, bola to prehra vlastne po tejto sezóne prvá, keď zrátam priateľské aj majstrovské zápasy, ale myslím si, že pre mnohé z tých dievčat bola poučná. Tento zápas im dal určite viac ako päť majstrovských zápasov v prvej lige. V našom mančafte sú hráčky, ktoré ešte proti takémuto súperovi nehrali. Verím, že to bola aj pre nich veľká skúsenosť.“


Ďalšie články