Líder súťaže nezaváhal

Patrioti si v Prievidzi vydreli víťazstvo

  Prievidza – V šlágri 7. kola NIKÉ Slovenskej basketbalovej ligy si minuloročný víťaz súťaže z Levíc pripísal na svoje konto plný bodový zisk a pred reprezentačnou prestávkou si upevnil prvú priečku v tabuľke.  

Úvod prvého dejstva zápasu sa pre Patriotov nezačal vyvíjať podľa ich predstáv. Strelecky disponovaný domáci hráč Taylor skóroval 7 bodov v rade a favorit mal čo robiť, aby sa šesťbodovou šnúrou dotiahol na halou vyburcovaný celok domácich baníkov. Po prvej štvrtine svietilo na ukazovateli skóre (18:12).

Zdá sa, že nepriaznivý stav pre Patriotov bol pre nich budíčkom k väčšej aktivite a efektivite. Na prelome štvrtín sa úspešnou sériou 8 bodov dotiahli na súpera s jednobodovým mankom. V piatej minúte druhej štvrtiny sa minuloročný majster prvýkrát dostal do vedenia (21:20), ale dobre rozbehnutí Prievidžania odchádzali do šatne s priaznivým skóre (32:27).

Po prestávke sa v ubojovanom šlágri lepšie uchytili hostia a postupne začali otáčať vývoj zápasu na svoju stranu. Prievidza však bola dobre organizovanou hrou pre lídra tvrdým orieškom aj v tejto fáze zápasu. Konieckoncov to potvrdil aj tesný náskok hosťujúceho ašpiranta na titul v závere tretej štvrtiny divácky zaujímavého duelu (45:46).

Ako sa neskôr ukázalo, zlomovým bodom stretnutia bol raketový nástup „žlto-zelených“, ktorý sa zlepšenou hrou, fyzickým nasadením a zvýšenou bojovnosťou postupne bodovo vzďaľovali baníkom a zápas mali až do úplného konca pod svojou kontrolou (11:23).

Fakty zo zápasu NIKE SBL 2022/2023 – 7. kolo.:

BC Prievidza – Patrioti Levice 56:69 (18:12, 14:15, 13:19, 11:23)

Prievidza: Taylor 21, Jašš 9, Djukanovič 7, Gligorijevič 4, Ilič 2 (Kincel 8, Krčmárik 3, Hukič 2, Gajdoš a Lukáč 0)

Patrioti: McCallum 15, Freeman 14, Lapornik 10, Bachan5, Wade-Chatman 2 (Kotásek 10, Kovac 7, Bojanovský 6)

TH: 7/0 – 13/11, Fauly: 18 – 17, Trojky: 6 – 4, 

Rozhodovali: Tomašovič, Margala, Sirocký

Povedali po zápase:

Krunoslav Krajnovič, tréner Prievidze: 

„Myslím si, že po zápase s Komárnom, ktorý sme doma vyhrali, náš najlepší zápas, najlepší výkon, samozrejme, bolo tu aj veľa chýb. Hrali sme proti najväčšiemu favoritovi súťaže, minuloročnému majstrovi a družstvu, ktoré sa výborne prezentuje aj v európskej súťaži. Gratulujem im za predvedený výkon a prajem im všetko najlepšie do budúcna. Osobne si myslím, že dnes boli spokojní aj fanúšikovia za predvedený výkon nášho tímu.“

Michal Madzin, tréner Patriotov: „Ťažký, vytrápený zápas z našej strany podporený výbornou hrou Prievidze. Mali sme dnes možno slabší deň spoza trojkového oblúka, čo sa prejavilo v tom, že sme sa na každý bod museli nadrieť. Som rád, že sme tento vydretý zápas zvládli víťazne.“ 


Ďalšie články