Zvoleným poslancom TSK odovzdali osvedčenia

  TRENČÍN – V piatok 4. novembra si poslanci Trenčianskeho samosprávneho kraja a tiež predseda TSK prevzali osvedčenia o zvolení. V minulom volebnom období pôsobilo v krajskom parlamente 47 poslancov, v ďalšom volebnom období ich bude na krajské zastupiteľstvá chodiť 44.  

Pre znižujúci počet obyvateľov majú o jedného krajského poslanca menej mestá Partizánske, Ilava a Prievidza. Do parlamentu bolo zvolených 14 nováčikov, čo znamená, že v kraji zostali nezmenené takmer dve tretiny poslancov.

„Výsledky volieb nie sú len mojím výsledkom, ale aj výsledkom ľudí, ktorí pracujú na Trenčianskej župe. Chcem poďakovať opätovne zvoleným poslancom a rovnako chcem poďakovať odchádzajúcim krajským poslancom. Župných volieb v TSK sa v roku 2017 zúčastnilo len 26 percent oprávnených voličov v kraji, tento rok to bolo pri spojených voľbách 44,8 percenta, takže aj legitimita je oveľa silnejšia ako v minulosti,“ pripomenul staronový predseda TSK Jaroslav Baška.

Pred voľbami predpovedal, že v krajskom parlamente zostanú približne dve tretiny starých poslancov a podľa jeho slov sa veľmi nemýlil. Verí, že s novými poslancami nájde rýchlo spoluprácu.

Podľa predsedu volebnej komisie bol celkový počet odovzdaných hlasov do zastupiteľstva TSK 193 548. Počet platných hlasov pre predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja bol 195 837.

Medzi hosťami nechýbali ani zástupcovia Dobrovoľnej hasičskej obrany, ktorú župa pravidelne podporuje. „Želám vám, aby sa vám vo vašej práci darilo, aby ste tie ciele, ktoré ste si predsavzali, aby ste ich naplnili,“ zaželal novému krajskému parlamentu prezident DPO SR Jozef Smolinský. 

Za mesto Trenčín sa do TSK dostali poslanci Habánik, Mičega, Vaňo, Daňo, Filo a Svatík. Nováčikmi v krajskom parlamente budú poslanci Baco, Žďarský a Machová. Pre spomenutých poslancov je to veľký záväzok.

Osvedčenie o zvolení si v piatok prevzala väčšina poslancov zvolených na nasledujúce volebné obdobie. Ustanovujúce zasadnutie krajského parlamentu sa podľa predsedu TSK uskutoční v pondelok 21. novembra.


Ďalšie články