Spanilá jazda mladých Trenčanov sa skončila

Trenčania po pozápasovej ďakovačke

    TRENČÍN – Futbalisti AS TrenčínU19 nepostúpili do play off o vyraďovaciu fázu mládežníckej Ligy majstrov, keď prehrali v odvetnom zápase s Panathinaikosom FC 3:4. Na zápas zavítala rekordná návšteva 2 251 divákov.   

Do odvetného zápasu išli zverenci Martina Fabuša s dvojgólovým mankom. Už úvodný zápas potvrdil, že Gréci sú hrateľné mužstvo. V zostave chýbal jeden z ťahúňov mužstva Artur Gajdoš. Do zápasu nastúpili Trenčania aktívne a už v 6. minúte rozjasal domáce publikum Mičuda. Domáci mali šance aj na druhý strelený gól, ale boli to práve hostia, ktorí v 11. minúte vyrovnali na 1:1 zásluhou Mazhara.

Neskôr prišla pasáž talentovaného Ľuboša Praženku, ktorý v 21. respektíve 29. minúte poslal dvoma gólmi svoje mužstvo do dvojgólového vedenia. Trenčania si podmanili úvodný polčas a do šatní išli so skóre 3:3, v takom prípade by sa predlžovalo.

Do druhého polčasu nenastúpili domáci koncentrovane a v 49. minúte znížil strelou spred malého vápna Mazhar, ktorý zužitkoval krásnu prihrávku. Hostia po strelenom góle pookriali a začali sa na Lapošovu bránku viacej tlačiť. V 67. minúte po Mičudovom zákroku vo vnútri šestnástky ukázal cyperský rozhodca na biely bod. Tento moment bol veľmi diskutovaný, ale nedalo sa nič robiť. Mazharo sa presadil aj po tretíkrát a vyrovnal na 3:3. v tom čase potrebovala naša devätnástka skórovať minimálne dvakrát.

Trenčín to skúšal, ale centrované lopty a pressingová hra už neboli na takej úrovni ako v úvodnej časti. V 80. minúte dal definitívu Panathinaikosu po krásnej strele z priameho kopu Kyriopoulos. Zverenci Martina Fabuša sa aj napriek prehre nemajú za čo hanbiť. Hrdo reprezentovali klub aj naše mesto a opäť sa potvrdilo, že mládežnícka základňa mužstva spod Hradu Matúša Čáka je jedna z najlepších na Slovensku. Do play off Youth League chýbal len krôčik. Náplasťou pre mladých futbalistov bola výborná divácka kulisa, ktorej sa Trenčania po zápase poďakovali.

AS Trenčín – Panathinaikos FC 3:4 (3:1)

Góly: 21. a 29. Praženka, 6. Mičuda – 11., 49. a 68. Mazhar, 80. Kyriopoulos

Počet divákov : 2551

Martin Fabuš, tréner AS Trenčín U19

„Som na hráčov hrdý. Hlavne v tom prvom polčase ukázali veľkú kvalitu. Na druhej strane, súper ukázal svoju kvalitu v tom druhom polčase, kde sa výrazne zlepšil. Sme sklamaní, ale musíme to akceptovať. O tej penalte je teraz zbytočne hovoriť, jednoducho to odpískal. Ľudia urobili výbornú atmosféru a bol to aj pre hráčov obrovský zážitok.“

Ľuboš Praženka, autor dvoch gólov 

„Boli sme perfektne rozbehnutí, viedli sme o dva góly. V druhom polčase nám došli sily a súper začal premieňať svoje šance. Škoda toho inkasovaného gólu na začiatku druhého polčasu, možno by sa to vyvíjalo úplne inak. Ďakujem všetkým fanúšikom a všetkým, ktorí tu dnes na zápase boli.“


Ďalšie články