Horný s ďalším medailovým úspechom

Horný obhájil bronz z minulej sezóny

 TRENČÍN –  Silový trojbojár Ladislav Horný získal bronzovú medailu na majstrovstvách sveta v kanadskom Newfoundlande v kategórii nad 60 rokov a do 105 kg. V spoločnom súčte 575 kg zároveň vytvoril v klasickom silovom trojboji nový slovenský rekord. Bronzovú medailu sa mu podarilo získať aj na minuloročných majstrovstvách sveta, takže obhajoba dopadla úspešne. 

Reprezentant Slovenskej asociácie fitnes, kulturistiky a silového trojboja si na jar tohto roka pripísal bronz z majstrovstiev Európy a rovnako s ním počítali ako s veľkým ašpirantom na medailu aj v Kanade, kde bol v štartovom poli jediným Slovákom. „Podarilo sa mi v trojboji vybojovať 3. miesto s výkonom 575 kg, čo je nový slovenský rekord. V drepe som získal zlatú medailu s výkonom 205 kg, v tlaku na lavičke som bol s výkonom 145 kg tretí a v mŕtvom ťahu som vytvoril ďalší slovenský rekord, keď sa mi podarilo zdolať 225 kg,“ prezradil úspešný pretekár.

Pribúda vek aj váhy

Ako účastník zo Slovenska si celú súťaž hradí sám. Konkurencia, ktorá sa stretla na svetovom šampionáte, bola po dvoch koronových rokoch silnejšia. Čo však Horného teší, že kotúčov na činke pribúda. „Aj keď mi pribúdajú roky, tak musím povedať, že každou súťažou mi pribúda aj výkonnosť, čo ma veľmi teší. Aj napriek náročnej práci sa snažím sústrediť už viac na ten šport,“ dodal s úsmevom Soblahovčan.

Silový trojboj robí pokrok 

V západných krajinách je silový trojboj mimoriadne obľúbený. V ostatných rokoch pravidelne vysielajú priame prenosy z najprestížnejších pretekov. Je takisto kandidátom na olympijský šport a do organizácie silového trojboja je zapísaných 120 členských štátov. 


Ďalšie články