Spartak Myjava sa teší z postupu

Radosť hráčov Spartaka Myjava po víťazstve, ktoré zabezpečilo postup do 5. kola pohárovej súťaže Slovnaft Cup. Foto Vladimír Pyxel Domen

 MYJAVA – V stredu 19. októbra privítal Spartak Myjava na domácom štadióne svojho druholigového súpera tím MFK Dolný Kubín, s ktorým večer o 19:00 pod umelým osvetlením odohral víťazný zápas 4. kola slovenskej pohárovej súťaže Slovnaft Cup 2022/2023. 

Prvý polčas priniesol dva pokutové kopy

Domáca Myjava začala od prvej minúty svižne, natlačila sa do pokutového územia hostí a po nedovolenom zákroku hráča Kubína nariadil hlavný rozhodca Choreň pokutový kop. Ten v 3. minúte bezpečne premenil kapitán Pekár a poslal Spartak do vedenia 1:0. 

Len o minútu neskôr mohol pridať druhý gól po Cisárovej prihrávke Martišiak, netrafil však loptu ideálne a odrazila sa od vybehnutého brankára Stevanoviča. Hostia pohrozili v 10. minúte, keď po prekľučkovaní obranou zblízka pálil Ifechukwu, no Koníček stihol loptu ukryť do rukavíc.  

V 20. minúte stretnutia sa dopustil faulu v domácej šestnástke Lopušan a rozhodca opäť ukázal na biely bod. Penaltu kopal Kolorédy a bez problémov vyrovnal na 1:1. 

Potom v 27. minúte išli domáci hráči do prečíslenia, otvorený priestor pred bránou Kubína výborne zužitkoval Cisár, strelil druhý myjavský gól a upravil na 2:1 . Vzápätí skúšal šťastie strelou z otočky na hranici pokutového územia Budinský, no Koníček si so situáciou poradil. Do prestávky sa už ale skóre nezmenilo a prvá polovica stretnutia sa skončila gólovým náskokom Spartaka.

Druhý polčas v réžii domácich

Do druhého polčasu nastúpilo každé mužstvo s troma zmenami v zostave a zápas pokračoval v nasadenom tempe. Ako prví sa dostali do šance v 56. minúte Dolnokubínčania a pohotový Koníček musel likvidovať nebezpečnú strelu k žrdi. 

Potom v 68. minúte zahrával priamy kop Legnani a naozaj podarenou strelou rozvlnil sieť za Čillíkovým chrbtom. Myjava – Dolný Kubín 3:1. 

V 74. minúte sa do úniku dostal Cisár, vo vnútri šestnástky posunul loptu Tancíkovi a ten sa z ľavej strany pokúsil zakončiť. Ale brankár hostí predsa len prstami na loptu dočiahol a zmenil dráhu strely vedľa žrde. 

Kopaničiari ale nenechávali nič na náhodu a naďalej sa snažili zakladať útočné akcie. V 86. minúte sa tak dostal do sólo úniku Olejník, preloboval brankára a uzavrel stav stretnutia na 4:1 pre Myjavu. Tá si vďaka tomuto peknému víťazstvu zabezpečila postup do 5. kola pohárovej súťaže Slovnaft Cup.

O víťazstve rozhodol dobrý kolektívny výkon

Peter Solnička, asistent trénera Spartaka Myjava: „Začal by som tým, že sme do tohto zápasu vstupovali s cieľom nedostať gól. To sa nám síce nepodarilo, ale chceli sme dnes byť úspešní a postúpiť ďalej, aby sme si po predošlých dvoch výsledkovo nezvládnutých stretnutiach zlepšili atmosféru v kabíne. Som rád aj za chalanov, že sme to napokon zvládli. Samozrejme, bolo tam pár vecí, ktoré si ešte preberieme, ale celkovo sme spokojní. Chalani to odmakali a verím, že sme sa všetci dobre naladili na sobotňajší ligový zápas s Košicami. Myslím, že dnes o víťazstve rozhodol taký dobrý kolektívny výkon. Včera na tréningu sme si povedali pár vecí, ako ďalej a kým predtým niektoré pokyny zostali v kabíne a nepreniesli sa na ihrisko, tak dnes to padlo na úrodnú pôdu. Chalani sa zomkli, naozaj hrali ako tím a verím, že to tak bude aj ďalej. Pretože naše mužstvo má na to, aby sme predvádzali dobré výkony a dostali sa ďaleko tak v pohári ako aj v ligovej súťaži.“

SPARTAK MYJAVA – MFK DOLNÝ KUBÍN 4:1 (2:1) 

⚽ 3. Pekár (PK), 27. Cisár, 68. Legnani, 86. Olejník – 21. Kolorédy (PK)

🟨 38. Sopúch, 67. Budinský, obaja MFK, rozhodovali: Choreň – Zemko, Tokoš

návštevnosť: 246 divákov

Zostava Spartaka Myjava: Koníček, Flamík (59. Mareš), Pekár (K) (46. Benovič), Cisár, Toman, Lopušan, Pafka (46. Sivák), Martišiak (69. Tancík), Legnani, Čurik (46. Olejník), Svatík

Zostava MFK Dolný Kubín: Stevanovič (46. Čillík), Lekaj, Ahmetovič, Sopúch (K), Janec (46. Lupták), Bača, Lukáčik (62. Kubík), Kolorédy, Zemko (46. Farský), Budinský, Ifechukwu (62. Kifoumbi)


Ďalšie články