Bánovčanky na víťaznej vlne

Bánovčanky na víťaznej vlne

  Bánovce nad Bebravou – Bánovčanky, ktoré okupujú čelo tabuľky, hostili v krajskom susedskom derby 1. hádzanárskej ligy žien družstvo z dolných priečok, ktoré doposiaľ získalo iba jediný bod. 

V susedskom derby sa hneď v úvodnom dejstve potvrdilo, že papierové predpoklady, ktoré favorizovali domáce hráčky, neplatili.

Omladený tím hádzanárok z Partizánskeho zaskočil od úvodných minút domáce favoritky a po výbornom výkone ušiel súperovi v 19. minúte  prvého polčasu na rozdiel štyroch gólov (6:10).

Ženské líderky, ktoré sa v prvom polčase stále hľadali, nedokázali nájsť recept na kvalitnú hru bojovných súperiek a náskok stiahli na prijateľnú remízu až v poslednej minúte prvého polčasu (12:12).

Do druhého polčasu nastúpili domáce hráčky ako vymenené. Výborne organizovaná hra, s taktickými pokynmi trénera Richarda Makýša, našla na „baťovanky“ recept a v 42. minúte sa Bánovčanky ujali vedenia (19:18). 

Od tejto chvíle ich za predvedenú hru domáce publikum často odmeňovalo búrlivým potleskom.

V záverečnom dejstve zápasu po veľkej bitke domáce hráčky vystupňovali svoj výkon a po streleckej efektivite odskočili súperkám na rozdiel 6 gólov (26:20).

Desaťbodové Bánovčanky sú od začiatku súťaže aj po tomto víťaznom derby na víťaznej vlne a v ďalšom kole ich privíta na domácej palubovke družstvo z druhej polovice tabuľky ŠKP Topoľčany.

Fakty zo zápasu:

HK Sokol Bánovce nad Bebravou – HK Slávia Partizánske26:22 (12:12).

Hlasy po zápase:

Ivona Michalcová, hráčka – HK Slávia Partizánske

,,Na začiatku to všetko dobre vyzeralo, ale sme to neudržali a môžem k tomu povedať iba toľko, že sme neboli koncentrované. Inak si myslím, že baby do toho dali všetko. Nepremieňali sme šance tak, ako sme chceli a nejak sa nám prestalo dariť. Trénerka nám cez polčas povedala hlavne to, aby sme hrali koncentrovane, keď si spravíme náskok. Dnes nám to jednoducho nevyšlo podľa našich predstáv.“

Richard Makýš, tréner – HK Sokol Bánovce nad Bebravou

,,Dnes bolo vidieť, že to je derby, i keď Partizánske malo len jeden bod. Partizánčanky sa na nás veľmi dobre pripravili, bojovali, dreli v obrane, získali kopu lôpt v obrane, brankárky ich podržali. My zas, na druhej strane, nehovorím, že sme nehrali v obrane dobre. Brankárky aj niečo chytili, ale dostali veľmi lacné góly z deviatich metrov medzi nohy, tri za prvý polčas a hlavne sme nepremieňali šance. V úspech som začal veriť tak v pätnástej minúte druhého polčasu, lebo tých 45 minút to bol vyrovnaný zápas.“


Ďalšie články