Košičanom nasúkali deväť gólov

Za tímovými úspechmi je tvrdá letná príprava

  TRENČÍN –  Florbalisti AS Trenčín zvíťazili vo víkendovom zápase 6. kola extraligy mužov nad FaBK ATU Košice 9:4. Už v pondelok sa na domácej palubovke stretnú s veľmi kvalitným súperom Tsunami Záhorská Bystrica

Trenčania chceli zabudnúť na minulotýždňovú prvú prehru v sezóne, ktorú im uštedrilo Bratislavské Lido. Ako sa neskôr ukázalo, aj z porážky si zobrali pozitíva. Proti Košičanom vstúpili do stretnutia aktívne, keď v 5. minúte otvoril skóre Bielik. Do dvojgólového vedenia poslal AS Trenčín deviatym gólom v sezóne Kusenda. Hostia nezložili zbrane a v 16. minúte bolo vyrovnané. Na konci úvodnej časti vrátil vedenie svojmu tímu opäť Kusenda.

V druhej časti vyrovnali druhýkrát v stretnutí na 3:3 Košičania, keď sa im podarilo využiť presilovú hru. Radosť im netrvala dlho, keď sa v rovnakej minúte presadil Kráľovič. Trenčanom vyšla najmä záverečná pasáž druhej tretiny. Ekvilibristické kúsky Bielika a Hrušovského v 38. respektíve 39. minúte znamenali vedenie 6:3.

V záverečnej časti sa ATU Košice dostali opäť na dostrel dvoch gólov. Za stavu 6:4 videli nádej na vyrovnanie, ale aj s kúskom šťastia domáci odolávali a gól neinkasovali. Naopak, v 47. minúte strelil druhý gól v ligovom ročníku Strieženec a pridal pokoj na hokejky domácich. Definitívne potvrdenie piateho víťazstva v sezóne prišlo v 48. a 54. minúte, keď rozvlnil sieť Kusenda. Toho zaslúžene odmenili po stretnutí za štyri presné zásahy ako najlepšieho hráča domácich. Už v pondelkovom zápase si AS Trenčín zmeria sily s Tsunami Záhorská Bystrica.

Peter Klapita, hrajúci tréner FBK AS Trenčín

„Posledný zápas sme chceli zahodiť za hlavu a vôbec sa ním už nezaťažovať. Rozobrali sme si ho na videu a začali sme trénovať novú rozohrávku, ktorá sa nám dnes darila. Dnes nás povzbudili aj naše krásne góly, ktoré nás nakopli. Čaká nás ťažký súper zo Záhorskej Bystrice, ktorý v posledných rokoch hráva pravidelne finále, ale máme taktiku, ktorú chcem na nich vyskúšať.“ 


Ďalšie články