Nováčania na dne tabuľky

V bojovnom zápase sa prejavila kvalita hostí

  V deviatom kole 6. ligy v skupine Sever ZsFZ hostil na domácom trávniku celok z chvosta súťaže FK Iskra Nováky ambiciózne mužstvo z čelných priečok tabuľky FK Melčice-Lieskové.  

Na rozmoknutom teréne sa s futbalovou loptou lepšie oboznámili domáci Nováčania, ktorí sa po neúspešnej šnúre zápasov ocitli na dne tabuľky.

Podľa slov domáceho trénera Petra Sikela sa oslabený celok chcel pred domácimi vernými fanúšikmi konečne uchytiť a pripísať si cenné body do tabuľky pravdy.

Domáce nádeje schladil hosťujúci Miloš Kostič, ktorý v 38. minúte po prvýkrát rozvlnil sieť domácej bránky (0:1).

Už o dve minúty to nebola pravda a Nováčania si po úspešnom pokutovom kope Samuela Bakusa za faul v šestnástke vylepšili nepriaznivú bilanciu.

Gólom do kabín v 42. minúte z kopačky hosťujúceho hráča Martina Richtárecha si súperi odišli schladiť hlavy do kabín a vypočuť taktické pokyny trénerov do 2. polčasu.

V druhom dejstve ubojovaného zápasu strelecky nemohúcne Nováky už nedokázali nájsť recept na kvalitnejšiu hru súpera a po záverečnom hvizde rozhodcu si mužstvo z čelných priečok tabuľky domov odviezlo plný bodový zisk.

FK Iskra Nováky – FUTBAL – FK Melčice-Lieskové 1:2 (1:2); Góly: Samuel Bakus 1,
– Miloš Kostič 1, Martin Richtárech 1. Pred 50 divákmi rozhodovali: Mário Kiss, Lukáš Števčík (1. asistent) a Timotej Šípoš (2. asistent).

Hlasy po zápase:

Peter Síkela (Nováky): „Už v podstate siedmy zápas horíme na šanciach. Bohužiaľ, keď nedáme 4 vyložené šance, tak nemôžeme vyhrať. Ale vravím, toto je mužský futbal, kde sa musia zbierať body a niektorí chlapci to musia pochopiť a uvedomiť si, že ako sa má hrať.“

Martin Matyáš (Melčice-Lieskové): „Zápas bol veľmi bojovný. Čo sa týka terénu, bol ťažký pre obidve mužstvá, ako pre domácich, tak aj pre nás. Chlieb sa začal lámať okolo 40. minúty. My sme dali prvý gól, domáci odpovedali penaltou a záver prvého polčasu zase patril nám.“


Ďalšie články