Druhé kolo Zamarovského kotlíka

Tím Búchači si odniesol cenu za "najkrajší tím" Foto: Mária Jakúbeková

Súťaž vo varení guľášu spojená s koncertom hudobnej skupiny Country Kravy z Trenčína mala aj tentoraz veľký úspech. Akcia začala o deviatej hodine ráno a skončila o štvrtej poobede vyhlásením víťazov.

Prvá októbrová sobota patrila tradičnej kuchyni. Pre veľký úspech prvého ročníka Zamarovského kotlíka sa organizátori rozhodli spraviť v tomto roku druhé, jesenné kolo.

Súťažilo šesť tímov: Búchači, Motoguláš, Tunel, Guláš Amatérs, Do páru 3 a Svätá trojica. Tímy vyhodnocovali v troch kategóriách. V kategórii „najkrajší tím“ zvíťazil tím Búchačov. V kategórii „najlepší guláš podľa poroty“ získali tretie miesto Do páru 3, na druhom mieste skončil tím Tunel a na prvom Motoguláš maniaci. Poslednou kategóriou bol „najlepší guláš podľa návštevníkov“. V nej si tretie miesto odniesli Amaters guláš, druhé získala Svätá trojica a prvú cenu vyhral tím Motoguláš maniaci. 

Pozitívne dojmy z akcie

Člen poroty Jozef Bulant pre Terajšok povedal, že je s akciou veľmi spokojný. „Z kola na kolo sa to vylepšuje. Počasie nám síce nepraje, ale pohoda v tímoch je tak, jak má byť, všetci spokojní. Akurát každý chce byť prvý, ale prvé miesto máme iba jedno.“ 

„Až na to počasie, ktoré nás nakoniec neodradilo, tak si myslím, že sa tu stretlo veľmi veľa dobrých ľudí, menej tímov, ale o to lepšia atmosféra. Myslím si, že to prebiehalo všetko v poriadku a bavíme sa,“ povedal Daniel Jančovič z oceneného tímu Búchači.

Silná konkurencia

Jančovič tiež uznal, že konkurencia bola veľká. „Čo som počul aj od rozhodcov, ktorí koštovali guláš, tak sami vraveli, že konkurencia sa zvýšila oproti letu, kedy sa to konalo prvýkrát. Aj keď menej tímov, o to väčšia kvalita,“ uzavrel. „Určite sa to vylepšilo… Chlapci sa to naučili,“ dodal porotca Jozef Bulant.

Na otázku, aká je tajná ingrediencia Búchačov, Jančovič so smiechom odpovedal: „Tú žiadny kuchár neprezradí.“ Tím Svätá trojica ju však prezradil – do gulášu prilievajú pivo namiesto vína.

Úspech akcie dokazujú aj prázdne kotlíky. Guláše sa zjedli počas niekoľkých hodín. Kto prišiel o tretej, mal smolu.


Ďalšie články