V baníckom derby šťastnejšia Handlová

Odštartoval nový ročník basketbalovej ligy

Prievidza – Fanúšikovia basketbalu na hornej Nitre sa konečne dočkali. V posledný septembrový piatok odštartoval po polročnej prestávke nový ročník Slovenskej basketbalovej ligy.

„Z pohľadu histórie ide už o 139. vzájomnú konfrontáciu regionálnych susedov na súťažnej úrovni,“ citoval na svojom webovom portáli basketbalový klub Handlová pred začiatkom najpopulárnejšieho slovenského derby.

V 1. kole nového ročníka Niké SBL prehrali basketbalisti BC Prievidza v nervóznom a dramatickom zápase s MBK Baník Handlová 55:57.

V napínavej koncovke s nešťastným koncom pre domácich „bôbarov“ dohrávali nervydrásajúci zápas bez zraneného Djukanoviča.

So zmenami na oboch stranách

Na oboch stranách došlo v ligovej prestávke k výrazným zmenám. Z vlaňajšieho torza tímu zotrvali na handlovskej súpiske iba dvaja hráči, odchovanec Baníka Peter Vojtek a žilinský krídelník Richard Rožánek. Trénerské kormidlo uchopila dvojica Tihomir Bujan a Karol Kučera.

K zmenám došlo i na strane Prievidze. Tu sa síce trénerské duo Krajnovič a Helmecy nemenilo, no hráčska kabína taktiež prešla výraznými obmenami. Zotrvalo iba kvarteto Jašš, Kincel, Lukáč a Králik. Na súpiske pribudlo sedem debutantov a iba tesne pred duelom prvého kola Prievidza posilnila pod košom.

V ďalšom kole sa už v stredu na palubovke prievidzskej Niké Arény odohrá ďalší zápas, v ktorom si zmerajú sily domáci basketbalisti s favorizovaným celkom z Lučenca.

Fakty zo zápasu: 

BC PRIEVIDZA – MBK BANÍK HANDLOVÁ 55:57 (28:21)

Najviac bodov:Taylor 22, Djukanovič, Ilič po 9 – Clergeot 15, Brown 11, Dimakopoulos 8, 1800 divákov

Hlasy po zápase:

Tréner BC Prievidza Krunoslav Krajnovič:

„Handlová hrala veľmi dobre, ja im gratulujem za víťazstvo. Škoda, že prvý zápas sme doma nevyhrali, ale je to začiatok ligy. Musíme zdvihnúť hlavy a ísť ďalej.“

HovorcaMBK Baník Handlová Pavel Procner:

„Sme veľmi radi, že sa nám dnes podarilo v Prievidzi uspieť, pretože ako všetci dobre vedia, ide o najpopulárnejšie ligové derby, ktoré existuje v našej najvyššej basketbalovej súťaži. Treba povedať, že sme do tohto zápasu vstupovali po týždňovej maródke, kedy sme sa na tréningu nestretli v kompletnom zložení, takže sme mali trošku obavy, že to víťazstvo sa nebude rodiť tak ľahko. Veľa faktorov hovorilo v prospech zohranej Prievidze, napokon som rád, že sa nám podarilo zvíťaziť.“


Ďalšie články