Veľký futbalový sviatok v Stankovciach

image Zápas prilákal viac ako 1200 divákov

TRENČÍN – V 3. kole slovenského pohára triumfoval FC Spartak Trnava nad OŠK Trenčianske Stankovce 6:0. Favorit rozhodol o svojom triumfe už v prvej polovici úvodného polčasu. Domáci pripravili pre svojich hráčov krásnu atmosféru. Aj napriek ich prehre to bola futbalová oslava. 

Dedina bola hore nohami

Futbalový štadión v Trenčianskych Stankovciach sa pre obrovský záujem začal zapĺňať už hodinu pred úvodným výkopom. Naposledy bol tento stánok podobne zaprataný ešte v roku 2008, keď prišiel Slovan Bratislava. Tentoraz zavítal do Trenčianskeho kraja ďalší slovenský veľkoklub a obhajca slovenského pohára trnavský Spartak. Organizátori nainštalovali dve montované tribúny a niektorí diváci si tribúnu urobili na strechách svojich príbytkov.

Domáci začali proti ostrieľanému súperovi nebojácne, no skúsenosti sa začali postupne ukazovať. Prvý varovný prst Spartaka prišiel v 10. minúte strelou nad. O minútu neskôr sa prvýkrát rozvlnila sieť po góle Štefánika, ktorý v malom vápne obišiel brankára hostí. Druhý gól hostí prišiel v 17. minúte z kopačky Taiwa, ktorý sa najlepšie zorientoval pred brankárom Zemanovičom.

V 19. minúte sa prezentoval Štefánik krásnym centrom, na ktorý si nabehol Taiwo a volejom tretíkrát rozvlnil sieť. Ako cez kopirák vyzerala akcia pri štvrtom góle. Tentoraz však centroval Azevedo a Taiwo volejom dokonal hetrik. Už o minútu neskôr upravil v 25. minúte na 5:0 druhým gólom v zápase Štefánik. So Stankovcami to nevyzeralo najlepšie. Pred každým inkasovaným gólom chýbal väčší dôraz, ale rozdiel niekoľkých líg sa neskôr jasne ukazoval. 

Stankovciam neprialo šťastie

V druhej časti sa po futbalovej stránke dlhšie nič neudialo. Až v 67. minúte po Kleščíkovom faule v pokutovom území ukázal hlavný arbiter na biely bod. Úspešný exekútor bol Boateng. Po 70. minúte sa k väčším šanciam dostávali aj domáci.

V 77. minúte chytil domácemu Tomíkovi z jasnej šance gól Vantruba. V 80. minúte sa po štandardke dostal k hlavičke bývalý fortunaligista Kleščík, ale lopta skončila len na brvne. Výbornú pasáž potvrdili v ďalšej minúte Stankovce, keď sa po Ďuráčiho strele dostal k lopte Čibík, ale brankára hostí zastúpil stopér, ktorý vykopol loptu z bránkoviska.

Následne sa ešte k lopte dostal Ďuráči, ale jeho strela skončila nad bránkou. Stankovce sa drali do šestnástky Spartaka, ale čestný gól im nebol dopriaty. Na konci zápasu prevetral ešte Vantrobove rukavice Ďuráči.

Spartak Trnava jasne potvrdil úlohu favorita a postúpil do 4. kola slovenského pohára. V Stankovciach sa tešili z diváckej kulisy, kedy si našlo cestu na štadión viac ako 1 200 divákov.

OŠK Trenčianske Stankovce – FC Spartak Trnava 0:6 

Góly : 11´, 25´ Štefánik, 17´, 19´, 24′  Taiwo , 67´ Boateng

Ohlasy po zápase : 

Michal Gašparík, tréner FC Spartak Trnava 

„V takýchto zápasoch je dôležité streliť čo najskôr gól a to sa nám podarilo. Neskôr sme pridali ešte ďalšie. V druhom polčase to z našej strany už nebolo dobré a súper tam mal aj niekoľko sľubných šancí. Predtým sme sa v pohári trápili a teraz je to pekný výsledok a sme spokojní.“

Martin Ježík, tréner OŠK Trenčianske Stankovce 

„V 25. minúte to s nami nevyzeralo dobre, boli sme nervózni. Chcel som, aby sme solídne uhrali aspoň jeden polčas a škoda, že sme nedali aspoň ten jeden gól. Gratulujem súperovi a práve takéto zápasy sa robia kvôli ľudom.“  

Samuel Štefánik, FC Spartak Trnava, autor dvoch gólov

„Poznám tu veľa chalanov, proti ktorým som dnes nastúpil. Dôležité bolo, aby sme dali rýchle góly, čo nám veľmi pomohlo do ďalšieho priebehu. Celý zápas hodnotím pozitívne a ideme ďalej do ďalšieho pohárového zápasu.“

Peter Kleščík, OŠK Trenčianske Stankovce 

„V prvom rade by som sa chcel poďakovať aj za spoluhráčov všetkým, ktorí sa podieľali na organizovaní tohto zápasu. Z hľadiska výsledku ma to neteší. Bolo vidieť, že už netrénujem s profesionálmi. V úvodnom polčase nám robili problémy hlavne ich nábehy, kde nás neskôr dokázali prečísliť. Myslím si, že v úvode tam bol až príliš veľký rešpekt ku tomu súperovi.“ 


Ďalšie články