Otvorenie akademického roka

Do nového semestra nastúpi viac ako 800 študentov

TRENČÍN – Na Trenčianskej univerzite Alexandra Dubčeka v Trenčíne (TnUAD) v pondelok slávnostne otvorili nový akademický rok 2022/2023. Príhovor študentom 1. ročníka predniesol rektor univerzity Jozef Habánik.

Trenčianska univerzita k 31. augustu 2022 splnila požiadavky vyplývajúce zo Zákona o zabezpečovaní kvality vysokoškolského vzdelávania a Zákona o vysokých školách a od 

Univerzita splnila k 31. augustu 2022 požiadavky vyplývajúce zo Zákona o zabezpečovaní kvality vysokoškolského vzdelávania a Zákona o vysokých školách a od akademického roka 2022/2023 bude vzdelávať vo všetkých stupňoch a formách štúdia v študijných programoch zosúladených so štandardmi Slovenskej akreditačnej agentúry pre vysoké školstvo.

V rámci vnútorných procesov a systému zabezpečovania kvality vzdelávacej a tvorivej činnosti optimalizovala jednotlivé študijné programy za účelom zvýšenia kvality a efektívnosti vzdelávania v kontexte aktuálnych trendov a požiadaviek trhu práce. 

Nárast študentov

O štúdium na univerzite je čoraz väčší záujem. „Celkovo sa do prvých ročníkov prihlásilo 2109 uchádzačov, z toho 619 zahraničných uchádzačov. Na základe rozhodnutí o prijatí bolo zapísaných 853 študentov v dennej a externej forme štúdia. V porovnaní s minulým rokom je to nárast. Vtedy sa o štúdium uchádzalo celkovo 817 študentov,“ prezradil rektor TnUAD.

Novinkou tohto akademického roka bude zdieľanie e-bicyklov a e-skútrov. Cieľom je umožniť študentom univerzity jednoduchší presun po meste. Bicykle a skútre nájdu priamo v areáloch univerzitných fakúlt.

Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne vstupuje do jubilejného 25. akademického roku.


Ďalšie články