Bánovčanky zabrali naplno

image Bojovný derby zápas s Trenčínom mal svoj náboj

Bánovce nad Bebravou – Ambiciózne Bánovčanky hostili v krajskom derby 1. hádzanárskej ligy žien družstvo z konca tabuľky, ktoré je stále bez bodu. 

Omladený tím hádzanárok z Trenčína zaskočil od úvodných minút domáce favoritky a po výbornom výkone ušiel súperovi v 15. minúte  prvého polčasu na rozdiel štyroch gólov (7:11).

Ostrieľané Bánovčanky, ktoré sa v prvom polčase stále hľadali, nedokázali nájsť recept na kvalitnú hru súperiek a v záverečnom dejstve prvého polčasu sa na rozdiele štyroch gólov nič nezmenilo.

Do druhého polčasu nastúpili ostrieľané domáce hráčky ako vymenené. Taktické pokyny trénera v kabíne a dohovor počas polčasovej prestávky do duší dievčat zabrali. V 40. minúte druhého polčasu vyhladované domáce hráčky bažiace za víťazstvom vyrovnali stav stretnutia na 15:15.

V ďalšom dejstve zápasu si v bojovnom derby nechceli pokaziť renomé pred verným domácim publikom a po výbornom kolektívnom hernom prejave nenechali nič na náhodu a súperky z Trenčína poslali zaslúžene domov bez bodu.

Šesťbodové Bánovčanky sa po víťaznom dueli vyšplhali na čelo tabuľky.

Fakty zo zápasu:

HK Sokol Bánovce nad Bebravou – HK AS Trenčín 25:22 (10:14).

Hlasy trénerov po zápase:

Viktor Dubovský – HK AS Trenčín

,,V prvom polčase podali naše hráčky veľmi dobrý bojovný výkon. Darilo sa nám premieňať gólové príležitosti, vyhli sme sa zbytočným technickým chybám, ktoré sa naopak v druhom polčase vyvrbili tak, že sme stratili náskok, ktorý sme v prvom polčase pracne získali. Aj napriek tomu mal zápas svoj šmrnc. Sme mladé družstvo, s ktorým musíme naďalej pracovať tak, aby sme sa dopracovali k lepším výsledkom.”

 Richard Makýš – HK Sokol Bánovce nad Bebravou

,,Prvý polčas sme sa nedokázali v útoku presadiť. Zahodili sme množstvo šancí, sedmičku, trikrát sme trafili po sebe tyčku a zo stavu 3:1 bolo zrazu 5:7. Súper viedol, obrana bola v prvom polčase slabá, brankárky nám chytili tri strely v prvom polčase. Druhý polčas prvých pätnásť minút bolo fantasticky. Dievčatá ukázali to, čo sme hrali celú prípravu. Myslím si, že aj ten záver zvládli baby takticky výborne a dnes sme si zaslúžili dva body.“


Ďalšie články