V Čavoji opravujú problémovú cestu

V Čavoji opravujú problémovú cestu

Čavoj – Stavebné práce by mali ukončiť približne v polovici novembra.

Čavojčania sa po dvoch rokoch hromženia dočkali a môžu sa tešiť, že problémová prístupová cesta do obce bude v krátkom čase minulosťou. Práce na jej obnove úspešne napredujú.

„Siedmeho septembra pred dvoma rokmi po prívalových dažďoch bola odtrhnutá časť vozovky prístupovej cesty do obce. Vtedy bola vyhlásená mimoriadna situácia, ktorá vlastne trvá dodnes,“ uviedla starostka obce Čavoj  Anna Gulášová počas kontrolného dňa priamo na stavenisku.

Podľa jej slov zdržanie prác spôsobili komplikácie vo verejnom obstarávaní a majetkovo-právne vysporiadanie pozemkov so súkromnými vlastníkmi pre výstavbu oporného múru, ktorý zasahuje do ich pozemkov.

„Som veľmi rád, že sa to konečne začalo robiť, lebo dva roky čakania bola dlhá doba. Chcem sa poďakovať Trenčianskemu samosprávnemu kraju a našej starostke, že sa konečne dočkáme chvíle, keď bude cesta opravená a odovzdaná do užívania,“ povedal občan obce Ján Lukáč.

Gulášová pripomenula aj to, že rekonštrukčné a sanačné práce na odstraňovaní havarijnej situácie si vyžiadali dopravné obmedzenia. Celý úsek je podľa nej neprejazdný a je tu stanovená náhradná obchádzková trasa, ktorá vlastne vedie po novovybudovanej obslužnej komunikácii.

„Aká bude finálna suma? Neviem, ale čo som zachytila informáciu, tak okolo 800-tisíc eur, ale to je skôr otázka na TSK. Celú akciu financuje Trenčiansky samosprávny kraj,“ dodala starostka.


Ďalšie články