V Myjave zasadalo mestské zastupiteľstvo

Profesionálna spolupráca. Sprava Pavel Halabrín, primátor mesta Myjava s hovorcom mesta Marekom Hrinom po skončení Mestského zastupiteľstva dňa 22.9.2022

MYJAVA – Primátor Myjavy Pavel Halabrín zvolal na štvrtok 22. septembra riadne zasadnutie mestského zastupiteľstva. Poslancom predložili početné investičné akcie na rok 2023.

Do tohto materiálu zapracovali 16 projektov, ktoré sú rozdelené do troch kategórií.

„Sú tam projekty, ktoré samospráva uvažuje realizovať s podporou fondov Európskej únie. Sú tam projekty, na ktoré chce mesto využiť výzvy miestnej akčnej skupiny Kopaničiarsky región a potom sú tam projekty, ktoré sú realizované z vlastných zdrojov,“ informoval Marek Hrin, hovorca mesta Myjava.

„Samozrejme, realizácia týchto projektov bude závisieť od toho, ako sa podarí zložiť budúcoročný rozpočet, čo je v tejto chvíli ešte veľká otázka, takže tomu sa budú prispôsobovať aj tie investičné možnosti,“ pokračoval Marek Hrin.

Projekty, ktoré mestské zastupiteľstvo prerokovalo a schválilo, obsahuje aj väčšie investičné akcie. Príkladom je projekt s názvom Revitalizáciu sídliska Pri štadióne.

„Je to taká dosť veľká vec, ktorá sa určite dotkne mnohých občanov, pretože ide o komplexnú rekonštrukciu komunikácií, chodníkov, kontajnerových stojísk. Pribudne tam nové detské ihrisko, čo je veľmi dôležité nová zeleň. Takže naozaj celé to sídlisko v tej hornej časti Myjavy dostane novú tvár,“ vysvetlil Hrin.

Revitalizácia sídliska Pri štadióne sa týka konkrétne dvoch jeho vnútroblokov s
celkovou revitalizovanou rozlohou 65-tisíc metrov štvorcových. V obidvoch blokoch plánujú rekonštrukciu komunikačných a spevnených plôch, kontajnerových stojísk, výmenu a doplnenie mestského mobiliáru a výsadbu zelene. V jednom z vnútroblokov plánujú rekonštrukciu existujúceho ihriska na multifunkčné športovisko.

„Takže naozaj sú tam veci, ktoré samospráva aktuálne vyhodnotila, že sú pre ľudí potrebné. A pokiaľ by sa ich podarilo zrealizovať, tak určite by boli prínosom pre všetkých obyvateľov aj návštevníkov mesta,“ dokončil hovorca.

Septembrové riadne mestské zastupiteľstvo bolo po 20 rokoch posledným pre primátora Pavla Halabrína. Myjavu riadil z tejto pozície 5 volebných období.

„Priznám sa, že dnes od rána som mal taký divný pocit, lebo predsa 20 rokov vediete nejaký vážny orgán, v ktorom sa každé 4 roky vymení zhruba tretina ľudí. A musíte nájsť nejakú spoločnú reč a ja som šťastný hlavne preto, že sa nám to celých 20 rokov darilo,“ povedal pre Terajšok Pavel Halabrín.

„Som celkom rád, že je toto posledné zastupiteľstvo už za mnou a priznám sa vám, že mám celkom obavy, ako zvládnem slávnostné zastupiteľstvo 20. októbra,“  dokončil primátor.

Slávnostné októbrové mestské zastupiteľstvo bude zároveň jeho oficiálnou rozlúčkou s pozíciou primátora mesta. Terajšok bude pri tom.


Ďalšie články