Florbalové derby ponúklo desať gólov

Florbalový šláger 3. kola

TRENČÍN – V 3. kole dohrávky florbalovej extraligy žien triumfovali florbalistky ŠK 98 Pruské nad rivalom NTS FK – ZŠ Nemšová 7:3. 

Šláger 3. kola najvyššej florbalovej ligy žien patril tímom z nášho kraja. V trenčianskej hale M – Šport sa stretli mužstvá, ktoré proti sebe nastúpili v minuloročnom finále. Vtedy celú finálovú sériu ovládla Nemšová.

Mužstvo Pruského sa im chcelo za prehru hneď na začiatku prebiehajúcej sezóny revanšovať. V úvodnej tretine to bola z oboch strán opatrná hra, ale tempo sa čoraz viac zintenzívňovalo. Pruské išlo do šatní s vedením 1:0, keď skóre zápasu otvorila Šidlová.

V druhej časti vyrovnala v 25. minúte Bahnová. O päť minút neskôr sa Pruské dostalo do vedenia zásluhou Hajdúchovej. V 36. minúte zvýšila na 3:1 Drábeková. V závere druhej časti prišlo zníženie z hokejky Dobrodejovej.

Začiatok záverečnej tretiny patril hostkám z Pruského. Tie nasúkali súperkám v rozmedzí dvoch minút tri góly. Postupne sa presadili Hajasová, Hrehušová a Kňažková. Za stavu 6:2 to pre Pruské vyzeralo veľmi dobre.

Zníženie prišlo v 45. minúte, keď sa presadila Švančarová. Záverečnú bodku za zápasom dala v 55. minúte Šidlová. Pruské oplatilo Nemšovej finálovú prehru a výhrou v šlágri 3. kola sa dostalo na čelo tabuľky.

NTS FK – ZŠ Nemšová vs ŠK 98 Pruské 3:7 (0:1, 2:2, 1:4)

Góly: 25. Bahnová (Izraelová), 40. Dobrodejová (Bahnová), 45. Švančarová (Vyletelková) – 17. Šidlová (Drábeková), 30. Hajdúchová, 36. Drábeková (Kocúrová), 43. Hajasová, 43. Hrehušová (Šidlová), 44. Kňažková (Pohorelcová), 55. Šidlová (Drábeková)

Vladimír Gábor tréner ŠK 98 Pruské : „Z našej strany to bolo zaslúžené víťazstvo, od začiatku sme si za tým šli. Po prvej tretine som pochválil dievčatá za výborný dôraz pred vlastnou bránou a blokovanie striel. Skvelý výkon podala opäť brankárka Pavlina Farulová, podržala nás, strely nevyrážala ale chytala, čo bolo dôležité pre ňu aj pre celý tím.“ 

Peter Tydlačka NTS FK – ZŠ Nemšová : „Zápas hodnotím pozitívne, keďže ide stále len o základnú časť a tretí zápas sezóny. Urobili sme pár chýb ale je to stále len základná časť a my sme nepovedali posledné slovo. Potrebujeme zapracovať vlastné hráčky a liahne a dostať do hry najmä tretiu formáciu.“


Ďalšie články