Požehnali zbrojnicu a odovzdali defibrilátor

DHZ Opatovce

Novú hasičskú zbrojnicu postavili v Opatovciach aj vďaka dotáciám vo výške 98-tisíc eur. Okrem toho v obci disponujú aj novým hasičským autom a majú takisto protipožiarny vozík.

V sobotu 18. septembra zbrojnicu slávnostne požehnali spolu so sochou Svätého Floriána, ktorý je patrónom všetkých hasičov a záchranárov.  Dobrovoľný hasičský zbor dostal od Trenčianskej župy aj defibrilátor.

„Možno sme malá obec, ale tým, že máme toto vybavenie, dokážeme vždy pomôcť. Samozrejme, dúfame, že tento defibrilátor, ktorý sme dostali, budeme využívať čo najmenej. Budeme vždy pripravení, aby sme mohli pomôcť jednotlivým občanom,“ povedal predseda DHZ Opatovce Benjamín Vasko.

Trenčiansky kraj je kraj s najvyšším počtom defibrilátorov. Župa odovzdala dobrovoľným hasičským zborom a pátracej službe 52 defibrilátorov.

„Dobrovoľní hasiči z Opatoviec nám pomáhali pri vakcinácii obyvateľov Trenčianskeho kraja. Sľúbil som im, že popri tejto novej hasičskej zbrojnici dostanú aj jeden automatický defibrilátor, pretože si to zaslúžia. Prajem im, nech sa im darí, nech sa vždy vrátia bezpečne a naozaj ich veľmi obdivujem, pretože sú to chalani na správnom mieste,“ dodal predseda TSK Jaroslav Baška.

Hasiči z Opatoviec pomáhajú nielen pri požiaroch a záplavách, ale organizujú v obci aj obľúbený Anna bál. „Naši hasiči fungujú už 93 rokov. Veľakrát bolo treba pomáhať občanom, či už pri zaplavených pivniciach alebo aj priamo ohrození obce. A ja si veľmi vážim tento dobrovoľný hasičský zbor, ktorý sa formoval zhruba tie štyri roky a máme dvadsať osem stálych členov,“ poznamenala starostka obce Opatovce Iveta Mondeková.


Ďalšie články