Vidiecke hry vo Veľkých Bierovciach

Vidiecke hry vo Veľkých Bierovciach. Foto: OZ BIEROVČAN

VEĽKÉ BIEROVCE – Minulú sobotu sa na ihrisku vo Veľkých Bierovciach uskutočnil 1. ročník Vidieckych hier.

Organizátorom bolo Občianske združenie BIEROVČAN, ktoré uspelo so svojou žiadosťou o podporu projektu vo výzve Rozprúdime regióny vyhlásenou Nadáciou ZSE. Cieľom projektu s názvom Vidiecke hry – 1. ročník so ZSE bolo zviditeľniť a rozvíjať kultúrny, športový a komunitný život v obci v oblasti pôsobnosti ZSE.

Podujatie otvorilo vystúpenie detí z DFS Lampášik pod vedením Mgr. Kadákovej. Účastníci mohli vidieť skvelú westernovú šou, zajazdiť si na rodeo býkovi či zmerať si silu úderom obrovského kladiva na silomere. Podujatie po celý čas sprevádzala hudobná skupina Texas. Súčasťou podujatia boli aj tematické súťaže, ako aj prezentácia miestnej poľnohospodárskej techniky a jedného z najnovších modelov traktora, ktoré poskytlo PD Inovec z Trenčianskych Stankoviec.

Podľa vyjadrenia predsedníčky OZ Mgr. Michaely Linhartovej, grant pokryl väčšinu nákladov na realizáciu kultúrno-spoločenského podujatia pre občanov Veľkých Bieroviec i okolitých obcí. „Sme veľmi radi, že naše úsilie venované vypracovaniu projektu bolo odmenené a tešíme sa z vydareného podujatia,“ zhrnula a dodala: „Veríme, že sa takto o rok stretneme na 2. ročníku Vidieckych hier.“


Ďalšie články