Mladí rybári spoznávali život vo vode

Mladí rybári spoznávali život vo vode

Veľká Lehôtka – Čarovné prostredie chovného rybníka na Lúkovci neďaleko Prievidze prilákalo detských rybárov v sprievode svojich rodičov na súťažno-spoznávaciu akciu, ktorú pre nich pripravili miestni rybári.

Možno viacerí ľudia ani nevedia, aké pekné jazierko sa ukrýva len kúsok za Prievidzou pri ceste pred Veľkou Lehôtkou. Rybári tu vybudovali drevené prístrešky a posed s dobrým výhľadom na rybník a okolitú prírodu.

Podľa slov hovorcu prievidzských rybárov Jána Kuchárika sem mnohí chodia nielen na rybačku, ale aj s rodinami a malými deťmi opekať si a stretávať sa s priateľmi.

„Deťom sme sa dnes snažili priblížiť rybársky život, v našej rybárskej chovni sme im ukázali, ako funguje život rýb od nakladania ikier, vyliahnutia až po ich stav dospelosti. Som rada, že našich najmenších návštevníkov to zaujalo a verím, že si z dnešnej akcie domov odnesú pekné spomienky,“ uviedla tajomníčka Mestskej organizácie Slovenského rybárskeho zväzu v Prievidzi Lucia Ivenzová.

Aj napriek tomu, že práca s deťmi je výlučne dobrovoľná činnosť obetavých rybárov, je chvályhodné, že si vo svojom osobnom živote našli čas, aby mohli nadobudnuté skúsenosti odovzdať ďalej a poskytli ich hlavne deťom.

„Som rád, že na náš chovný rybník prijali pozvanie rodičia s deťmi. Snažili sme sa pre nich pripraviť pestrý, zábavný a vedomostný program, počas ktorého mali možnosť nahliadnuť do tajov nášho útulného rybníčka. Jedným z našich hlavných cieľov je vychovávať malých, menších a najmenších rybárov,“ dodal hovorca miestnych rybárov Ján Kuchárik.


Ďalšie články