Na Baračke súťažili malí rybári

ilustračné foto: archív

V nedeľu 11. 9. sa na vodnej nádrži Baračka odohral súboj mládeže v love rýb. Súťažilo sa v love udicou na plávanú.

Minulý víkend sa konalo na vodnej nádrži Baračka v Trenčianskych Tepliciach 5. a zároveň finálové kolo Západoslovenskej ligy mládeže v love rýb udicou na plávanú.

Marek Macháč, organizátor pretekov: „Chytili sa krásne ryby aj malé ryby, aj veľké ryby, aj nejaká šťuka i nejaký karas. Skutočne to bolo pre tie deti veľmi zaujímavé. Pekný krásny pretek, kde každé dieťa chytilo veľké množstvo rýb a hlavne sa opäť zase niečo krásne naučili.“

Súťažilo sa v 2 vekových kategóriách do 10 a do 15 rokov. Vyhral ten, kto za 3 hodiny nachytal najväčšie množstvo rýb. Hodnotili ich celkovú hmotnosť, čo gram, to bod. Výhercom finálového kola a zároveň aj celej série pretekov v kategórii do 15 rokov sa stal 14-ročný Dominik Šebek zo Šiah.

Dominik Šebek, pretekár za MO SRZ Šahy: „Sústredil som sa viac na väčšiu rybu. Išli skôr pleskáče a karasy. Chytal som na kostniaky a dendrobenu.“

Dominik za 3 hodiny nachytal ryby s celkovou hmotnosťou 9830 gramov a získal tak 9830 bodov. Druhé miesto obsadila 11-ročná rybárka zo Šoporne s počtom bodov 5630.

Barbora Korcová, pretekárka za MO SRZ Šoporňa: „Ja som chytala na červíky. Boli tam nejaké pleskáče a belice.“

S veľmi tesným výsledkom s počtom bodov 5090 skončila na 3. mieste v kategórii do 15 rokov Lenka Turovská. Kategóriu do 10 rokov vyhrala len 6-ročná Miška Radilová z Trenčína s počtom bodov 3230.

Miška Radilová, pretekárka za MO SRZ Trenčín: „Chytila som belice, jalca, ostriežov a ešte veľkého pleskáča.“

Druhé miesto v kategórii do 10 rokov obsadila Evka Kmeťová, ktorá ale v celej sérii pretekov skončila prvá. Tretie miesto si vylovil Alexander Ágh.


Ďalšie články