Zasadali poslanci novomestského zastupiteľstva

Poslanci absolvovali program za dve hodiny

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM – Poslanci absolvovali program za dve hodiny.

Na programe bola okrem tradičného bodu Nakladania s majetkom mesta aj tretia zmena Návrhu úpravy Programového rozpočtu mesta na rok 2022.

,,Musíme schváliť niektoré dokumenty, ktoré sú dôležité, niektoré zmeny, ktoré priniesol život. Máme tu niekoľko bodov v oblasti majetkovo-právnych prevodov, ktoré treba dnes odsúhlasiť, ako prípady osobitného zreteľa, niektoré už samotné predaje alebo prípadné kúpy a darovanie,” povedal pred zasadnutím pre Terajšok primátor mesta Jozef Trstenský.

„Ďalej tam máme zmenu rozpočtu mesta, kde musíme pružne reagovať na nové opatrenia, ktoré zaviedlo ministerstvo financií, to je tých dlho rozprávaných 500 €, pretože pán minister financií nezabezpečil finančné prostriedky pre pracovníkov, ktorí pracujú na originálnych kompetenciách,“ pokračoval.

Primátor Trstenský upresnil, že to nie je 500 €, ale je to 500 € plus 35 % odvody, čiže 675 €. Pre Nové Mesto nad Váhom to je navýšenie bežných výdavkov o približne 260-tisíc €, ktoré musia zapracovať do zmeny rozpočtu.

„Plus sú tam nejaké ďalšie zmeny rozpočtu, ale už menšieho rozsahu, ktoré vyplynuli zo života. Ďalším bodom programu bude polročná správa o hospodárení, ja si myslím, že hospodárenie za pol roka vychádza dobre, takže tam by nemali byť pri schvaľovaní žiadne problémy, na prípadné otázky zodpovieme,“ dokončil Jozef Trstenský.

V bode programu Rôzne zaznela otázka aj k pádu jedného väzníka na streche Spoločenského domu.

„Budova bola staticky zabezpečená, rokovalo sa s poisťovňou a pripravujú sa podklady na komplexnú rekonštrukciu, ktorej výsledkom bude výstavba novej strechy. Predtým však treba urobiť nový obvodový veniec. Rekonštrukcia by mohla začať na jar budúceho roku. Mesto však za uzatvorenú poškodenú spoločenskú sálu dovtedy nemá adekvátne náhradné miesto,“ informoval primátor v závere zastupiteľstva poslancov mesta.

Posledné, v poradí 24. zasadnutie poslancov zastupiteľstva v tomto volebnom období bude v utorok 25. októbra.


Ďalšie články