Bánovskí rybári vytiahli z priehrady kapitálny úlovok

Bánovskí rybári vytiahli z priehrady kapitálny úlovok

 Bánovce nad Bebravou – Z vodnej nádrže Prusy neďaleko Bánoviec nad Bebravou vytiahli po takmer dvojhodinovom boji kapitálny úlovok sumca, ktorý meral 2,41 metra a vážil 101kg.

Podľa slov šťastlivého rybára Juraja Zeleníka, ktorý sršal obrovskou radosťou, kráľ hlbín žil v priehrade odhadom okolo tridsať rokov.

 „Kamarát Rado my chytil nástrahovú rybku 45 cm karasa, ktorého som použil ako návnadu a vyviezol som ju na člne ďaleko od breha,“ rozhovoril sa široko-ďaleko uznávaný rybár.

 „O pol štvrtej ráno mi natiahlo udicu. Rýchlo som zverboval kamaráta Rada, rýchlo som si nahodil nohavice, mikinu a s čelovkou na hlave sme vyrazili na miesto činu za úlovkom,“ opisoval dôležité momenty vysmiaty rybár.

 „Skôr ako sme ho po úmornom boji dostali k brehu, musel som udicou trikrát seknúť, za ten čas nás povláčil po priehrade až ku koreňom nachádzajúcich sa v blízkosti brehu a nakoniec to totálne vyčerpaný vzdal,“ dodal Juraj Zeleník, ktorý si po víťaznom boji zapísal rybársky úspech do knihy životných úlovkov.


Ďalšie články